SotCA Jürisi, 7 aylık bir çalışma gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

SotCA Jürisi, 7 aylık bir çalışma gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 21:19

GAYRİMENKUL sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Sign of the City Awards (SotCA) yarışmasında ödüllü projeler, sektörün profesyonel ve akademik isimlerinden oluşan 19 kişilik özel jüri tarafından değerlendirildi. Türkiye’nin imza projelerini seçmek adına jüri çalışmalarını 7 ay boyunca sürdürdü.

Haberin Devamı

Hürriyet’in öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında gerçekleşen Sign of the City Awards (SotCA) aylarca süren titiz bir çalışma sonucu hayata geçti. Yüksek Mimar ve kent tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk ve World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan’ın eş başkanlık yaptıkları sektörün her kesiminden değerli temsilcileri buluşturan jüri, büyük bir titizlikle ve şeffaf bir ortam yaratarak başvuruda bulunan tüm projeleri değerlendirdi.

Başvuruların sona ermesinin ardından; Sign Of The City Awards değerlendirmeleri ve seçim işlemi 3 aşamada tamamlandı. Başvuruların tam ve eksiksiz olduğu, kategori kriterlerine uygunluğu Sign of the City Awards stratejik ortağı EY Türkiye tarafından değerlendirildi ve teknik eleme gerçekleştirildi. Teknik elemeyi geçen projeler arasında, alanlarında uzman olan SotCA jürisi 1.aşama değerlendirmesini yaptı ve her kategoriden finale kalacak adaylarını belirledi.

Haberin Devamı

Finale kalan projeler, son olarak bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunuldu. Jüri üyelerinin katıldığı ve toplam 2 gün süren toplantılarda; her proje için hazırlanan sunum izlendi. Sunum sonunda proje yetkilisi 5 dakikalık bir görüşmeyle, projeyi jüriye anlattı. Yarışmanın final değerlendirme toplantılarında 68 kurum ve kuruluşun 156 başvurusu tartışıldı ve oylamaya sunuldu. Değerlendirme sonucunda önce premium projeler belirlendi, sonra her kategorinin Sign of the City projesi seçildi.

Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, sektörün yoğun katılımıyla ve gururla SotCA’yı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sign of the City Awards, dördüncü senesinde değerli jüri üyelerimiz ve danışma kurulumuz sayesinde çok büyük yol aldı.

4. Sign of the City Awards için görevimiz çok büyüktü ama sürecin tamamında jüri üyelerimiz ve sektör temsilcilerimizin varlığı içimizi rahatlattı. Sadece sektörün ‘en iyilerini’ seçmekle kalmadılar aynı zamanda yeni kategorilerle sektöre yeni kazanımlar sağladılar. Özellikle İstanbul dışı projelerin çekiciliği, kalitesi ve fazlalığı jüriyi de bizi de heyecanlandırdı. Kentsel dönüşüm konusunda verimli tartışmalar yapıldı ve gelecek yıl için yeni görüşler ortaya çıktı. Birbirinden değerli ve alanında uzman jüri üyelerimize, jürimizde yer aldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sign of the City Awards ödül töreni platin sponsorlar Filli Boya ve Vestel, gold sponsorlar Hürriyet Emlak, Ytong ve RGM ve Emlak Konut’un katkılarıyla gerçekleşti.

SotCA 2017 JÜRİSİ

Jüri Eş Başkanı: Prof. Dr. Güzin Konuk (Y Mimar–Kent Tasarımcısı)

Jüri Eş Başkanı: Prof. Dr. Suha Özkan (World Architecture Community Kurucu Başkanı)

Jüri Üyeleri: A. Faruk Göksu (Kentsel Strateji Kurucu Ortağı), Ahmet Kayhan (Reidin CEO), Avi Alkaş (JLL Ülke Başkanı), Aytek İtez (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Başkanı), Ersun Bayraktaroğlu (Ortak, PwC Türkiye Gayrimenkul Sektör Lideri), Faruk Malhan (Tasarım Vakfı Kurucusu), Ferdi Erdoğan (Türkiye İMSAD Başkanı), Feyzullah Yetgin (GYODER Yönetim Kurulu Başkanı), Füsun Yılmaz Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi), Haluk Sur (FORUM İstanbul 2023 Düşünce Platformu İcra Kurulu Başkanı), Hüseyin Arslan (Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili), Prof. Hüseyin Kaptan (Atelye70 Şehir Planlama Başkanı), M. Ercan Ecemiş (Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Murat Gül (İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı), Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı), Z. Altan Elmas (KONUTDER Başkanı), Zafer Baysal (AMSTAR Ülke Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı)

BAKMADAN GEÇME!