Sosyal yardımları 3 katına çıkarma vaadi

Güncelleme Tarihi:

Sosyal yardımları 3 katına çıkarma vaadi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2019 08:30

CHP İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, ekonomi gazetecileriyle buluşmasında İstanbul’un en önemli sorunlarından birinin yoksulluk olduğuna dikkat çekerek “Belediyede tasarruf yapacağız ama hizmette tasarruf olmayacak. Sosyal yardımları 3 katına çıkaracağız. Hanenin geliri açlık sınırının altındaysa aradaki farkı kapatacağız” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un sorunlarının yüzde 20-25’inin senkronize çalışmayla biteceğini dile getirerek, İstanbul’da açlık sınırının altında yaşayan 1.5 milyon kişinin bulunduğunu söyledi. İmamoğlu, yoksullukla mücadele ederken de balık tutmayı yani meslekleri öğreterek girişimciliği destekleyeceklerini kaydetti.

Gazetelerin ekonomi servisi yöneticileriyle bir araya gelen İmamoğlu, İstanbul’un kent yoksulluğu en yoğun olduğu yerlerden biri olduğunu anlatarak, kentte, 242 bin kişinin okuma yazma bilmediğini ciddi bir eğitim seferberliğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. İstanbul’da 1 milyon 200 bin çocuğun yaşadığını ancak bunlara yönelik kentte hiç bir şey yapılmadığını söyleyen İmamoğlu, seçilmeleri halinde birinci önceliklerinin tasarruf olacağını vurguladı. Belediyenin 20 milyar liraya yakın borcunun bulunduğunu belirten İmamoğlu, “Tasarruf etmeyeceğimiz tek kalem insana hizmettir. Sosyal yardımları 3 katına çıkaracağız. Hanenin geliri açlık sınırının (2029 lira) altındaysa aradaki farkı kapatacağız” dedi.

Haberin Devamı

FARK EVİN KADININA

Bunu yaparken önce belediyenin fatura ettiği (su faturası gibi) tahsilatlardan vazgeçerek mahsuplaşacaklarını, arada kalan farkı da evin kadınına vereceklerini söyleyen İmamoğlu, İstanbul’da 1.5 milyon kişinin açlık sınırı altında yaşadığını ifade etti. İmamoğlu, yoksullukla mücadele ederken, balık tutmayı yani meslek de öğreteceklerini, girişimciliği destekleyeceklerini aktardı.

İSPARK’TA HAMLE

İmamoğlu, metro inşaatlarına hız kazandıracaklarını dile getirerek “Yapılan ölü yatırımlar da var. Mesela Olimpiyat Stadı, Formula 1 pisti gibi. Özellikle İSPARK’da ciddi hamleler yapılabilir. En kârlı en fazla yatırım yapılan böyle bir kurum nasıl zarar eder anlamıyoruz. Mevcut otopark kapasitesi 140 bin. Hızlıca 100 bin araçlık daha otopark devreye alacağız. Sadece Şişli’de 31 noktada 10 bin araçlık otopark alanı belirledik. Mülk sahipleriyle ortak otopark planları yapılabilir. İstanbul’un hissedilen en acil sorunları otopark. Bir de hissedilmeyen ama çok büyük sorunları var. Deprem. Mülteci sorunu. Mülteci sorununu mutlaka gündemimize alacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜM BAŞKANLARLA YOL ARKADAŞLIĞI

İMAMOĞLU, şunları söyledi: “5 yıldır Beylükdüzü Belediye başkanıyım. Ama bu sürede bir kere bile İBB başkanı bizi ziyaret etmedi. Belediye başkanı olursam tüm ilçe belediyeleri yol arkadaşım olacak. 5 yıldır genel merkezden (CHP) talimat almadım. Seçildiğimde de almayacağım. Tek bir İstanbul markası yok. Artık insanı düşünmeyen bakış açısı miadını doldurdu. Biz öncelikle adil, yaratıcı ve yeşil bir kent diyoruz. Kentteki yeşil alanları hızlıca arttıracağız.” 

Sosyal yardımları 3 katına çıkarma vaadi

20 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN

TEMİZ, huzurlu bir şehir yaratıldığında yurtdışında imajın daha da iyi olacağını kaydeden İmamoğlu, “15 yaşam vadisi yapacağız. 20 milyon metrekare yeşil alanı katacak bu şehrin alanı var. Kentsel dönüşümde imar artışı düşünmüyoruz. Deprem toplanma merkezleri yok edildi. İstanbul depreminde 50 bine yakın bina ve 1 milyona yakın insan tehdit altında. Mega kavramı bitmiştir. İnsana proje üretmeyen akıl miladını doldurmuştuk. İstanbul uçurumun kenarında, yapılaşmanın önüne geçilmeli” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!