Sosyal patlamadan korkuyorum

Güncelleme Tarihi:

Sosyal patlamadan korkuyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Egeli işadamları kabulünde ‘‘Enflasyon, orta kesimi siliyor. Böyle devam ederse sosyal patlamalar olur’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘‘Enflasyon, orta kesimi silmektedir. Bu böyle devam ederse sosyal patlamalar olur’’ dedi. Demirel dün Ege bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yöneticilerini kabulünde, enflasyonun bir hastalık olduğunu ve Türkiye'nin uzun süredir bu hastalığı aşamadığını söyledi. Demirel, ‘‘Orta kesimi silen enflasyon hastalığının kamu maliyesinden kaynaklandığını’’ kaydetti.

Cumhurbaşkanı Demirel, EBSO Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu ve yeni yöneticilerini kabulünde yaptığı konuşmada, ülkede huzur, sükun ve siyasi istikrar için orta kesimin yaşam standardının yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Demirel, şöyle konuştu:

‘‘Bunun için çare tektir. Devletin iki yakasını bir araya getirmek. Devletin bankalar dahil, kendini ticaret ve sanayinin içinden çıkarması lazımdır. Çevreye, eğitime, alt yapıya dönmelidir. Sosyal güvenlik kuruluşlarının açığı katrilyona gidiyor, tarım satış kooperatifleri ve destekleme alımları yüzünden Ziraat Bankası'na neredeyse haciz gelecek.’’

Türkiye'nin önündeki ‘‘karadelikleri tıkayamadığını’’ söyleyen Demirel, devletin yatırım yapacak gücü kalmadığını bildirdi. Demirel, Türkiye'nin, güncel meselelerinin ağırlığı altında, geleceğe yönelik hedeflerini konuşamadığını, güncel meselelerin karamsarlığının ümitsizlik yarattığını söyledi. Demirel, ‘‘İnsanlar Torbalı'daki fabrikaları görse, daha başkalarını görse rahatlar. Devlet, bugüne kadar rehberlik yaptı. Sanayileşmesine tüm gücüyle devam ediyor’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!