Sosyal Girişimleriyle Dikkat Çeken Scott Harrison Kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Girişimleriyle Dikkat Çeken Scott Harrison Kimdir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2018 09:00

Temiz su günümüzün en önemli problemleri arasında yer alıyor. Scott Harrison'un hikayesi de burada başlıyor...

Haberin Devamı

Scott Harrison, dünyadaki herkese temiz su sağlayabilmek için kurulmuş ve 28.389 projeyle 8.2 milyon kişiye ulaşmış Charity Water adlı sosyal hareketin kurucusu. Scott Harrison’ı yakından tanıyın...

Scott Harrison’un Yaşamı

1975 yılında doğan Harrison çocukluğunu New Jersey’de geçiriyor. 4 yaşındayken annesi evdeki karbonmonoksit sızıntısı yüzünden rahatsızlanıyor ve bağışıklık sistemi çöküyor. Harrison çok küçük olmasına rağmen annesine bakmaya başlıyor. Doktor olma ve annesi gibi insanları iyileştirme hayali ile büyüyor.

18 yaşında bir müzik grubuna katılıp New York’a taşınıyor arada New York Üniversitesi’ne gidiyor. Sonra gece kulübünde parti organizatörü olarak çalışmaya başlıyor ve 10 yılını alkolik, kumarbaz ve uyuşturucu düşkünü olarak geçiriyor. Bir parti için Uruguay’a gidiyor ve orada duygusal ve fiziksel olarak çöküşte olduğunu fark ediyor, hayatını değiştirmeye karar veriyor.

Haberin Devamı

Değişim Süreci

Bir hayır kuruluşuna başvuruyor ve Liberya’ya seyahat ediyor. Köyleri dolaştığında acı gerçek karşısında şok oluyor. İnsanlar, özellikle de çocuklar temiz su içemediği için hastalığa yakalanıp ölüyorlar.

Dünyada su kirliliğinden ölen insanların sayısı savaşta ölenlerden fazla. Yaşamakta olan 663 milyon insanın şu anda temiz suya erişimi yok. Dünyada 10 insandan biri temiz suya erişemiyor.

Charity Water girişimi

Scott bunları gördükten sonra bir şeyler yapmaya karar veriyor. 31. yaş gününde bir parti düzenliyor, 700 kişi geliyor. Giriş ücreti olarak herkesten 20 dolar alıyor, bu 15 bin doları kendisi için değil Uganda’da bir mülteci kampı için kullanıyor. 3 kuyu inşa ediyor, üçünü de tamir ediyor.

Ve yeni bir akım başlatıyor. İnsanlar doğum günü partisi düzenlemek, hediyelere sahip olmak yerine harcayacakları parayı Charity Water’a bağışlıyorlar.

9 yaşındaki Rachel Beckwith doğum gününü kutlamak yerine çocuklar temiz su içebilsin diye internette bir bağış linki açıyor. 2 hafta sonra trajik bir kazada hayatını kaybediyor. Bu kızın hikayesini duyan insanlar tarafından 1 milyon 265 bin dolar bağış yapılıyor. 9 yaşındaki bu kızın temiz kalbi 32 bin insana ilham oluyor.

Haberin Devamı

Charity Water yeni projeleriyle çalışmaya devam ediyor. Harrison dünyada kirli sudan ölen bir tek insan bile kalmayana kadar devam edeceğini söylüyor.

BAKMADAN GEÇME!