Sorulardan bunalınca okuluna yazıldım

Hürriyet Haber
11.05.2017 - 10:11 | Son Güncelleme:

Ahmet Tosun Erzincan’da doğdu, İstanbul’da büyüdü. İstanbul’da çocuk yaşta çalışmaya başladı. Sokaklardan hurda demir topladı, deniz kenarında, parklarda ve kahvelerde çekirdek sattı. 1974 yılında Berlin’e babasının yanına geldi.

AZ sayıda Türkün yaşadığı Steglitz’e yerleşti. Türklerden çok Alman arkadaşı oldu. Alman arkadaşlarının sayesinde Alman kültürünü tanıdı. Babasıyla ve annesinin çalıştığı Coca Cola’da işe girdi. Bir süre çalıştıktan sonra ticarete atıldı. 1993 yılında içecek firması kurdu. Müşterilerin şarapla ilgili sorularının içinden çıkamayınca eğitim almaya karar verdi ve Alman Şarap ve Sommelier Okulu’na yazıldı.
Şimdi lüks restoranların şarap menülerini hazırlayan, ünlülere şarap tanıtan Ahmet Tosun, nasıl ve neden sommelier olduğunu Ali Varlı’ya anlattı.

YARIN HÜRRİYET’TE

Son Dakika Haberler


EN ÇOK OKUNAN HABERLER

    Sayfa Başı