Sonunda yatak odası uçağa da girdi

Güncelleme Tarihi:

Sonunda yatak odası uçağa da girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Amerikan Boeing firması, işleri nedeniyle uzun yolculuklar yapmak zorunda kalan işadamları için otel gibi uçak üretti. Boeing'in piyasaya sürdüğü BBJ adlı bu yeni Boeing Business Jet'ler, 749 metrekare kullanım alanına sahip. Ayrıca, dileyen yolculara yatak odası hizmeti de veriliyor.

Boeing 737 tipi uçaklardan oluşan BBJ'lerde yolcular, gemi kadar rahat yolculuk edebilme imkanına kavuşabiliyor. Uçağın lobisinde bir araya gelip sohbet etme olanağı da bulan yolcular, uçuş süresince uçakta ki video servisinden yararlanıp, diledikleri filmi seyredebiliyor. Faks ve telefon bağlantılarının yanı sıra, sekreterlik hizmetleri de alabilen yolcular, BBJ’leri bir ofis olarak da kullanabiliyor, iş görüşme ve bağlantılarını kolayca yapabiliyorlar.

Uçakta bulunan merkezi dolby sistem sayesinde en iyi müzik eserlerini dinleyebilen bu özel yolculara, uçuş süresince yiyecek ve içecek servisi de aralıksız yapılıyor. Boeing'in ürettiği yeni dev uçaklar Gulf Stream V ve Bombardier Jet'in ürettiği uçaklara oranla iki kat daha fazla iç hacime sahip olması büyük avantaj sağlıyor. BBJ'leri özellikle Uzakdoğu ve Amerikan hava yolu şirketlerinin satın alması bekleniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!