Son dakika... Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 01:14

Üst düzey bir yetkili, Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Mehmet Bostan'ın dün itibarıyla görevinden alındığı ve yerine bir süreliğine Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ'ın vekaleten getirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bostan'ın neden görevden alındığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Karadağ halen TVF yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Reuters'a bilgi veren yetkili, "Bostan'ın görevden alınmasına dair karar dün alındı ve TVF Başkanlığı'na bir süreliğine Karadağ vekalet edecek. Alınan karar resmi olarak bugün açıklanabilir" dedi.

Bostan, 26 Şubat 2016 getirildiği Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevinden 3 Kasım 2016'da Türkiye Varlık Fonu başkanlığına getirilmişti.

TVF'nin fiilen faaliyete geçmesi için beklenen ve taslağı Başbakanlık'a sunulan Strateji Belgesi de halen yayımlanamadı.

 Bostan, Varlık Fonu yönetiminde Yiğit Bulut, Kerem Alkin gibi isimlerle çalışıyordu.

Bu yılın şubat ayında Ziraat Bankası ve Çaykur olmak üzere pek çok kurum fona aktarılmıştı. Ancak fon, strateji belgeleri Bakanlar Kurulu’ndan çıkmadığı için bir türlü faaliyete geçemedi.

Haberin Devamı

Son dakika... Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı iddiası

BOSTAN KİMDİR?

1971 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Bostan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İngilizce İşletme Yüksek Lisans yaptı.

Bostan sırasıyla, Denizbank Kurumsal Bankacılık Yetkilisi, BNP Ak Dresdner Bank Pazarlama Müdürü ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Dresdner Bank AG Türkiye Baştemsilcisi olarak görev alan Bostan, 1 Eylül 2009’da Güneş Sigorta’da Mali İşler Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Ardından Vakıf Emeklilik Genel Müdürü oldu.

5 Ağustos 2013 tarihinde SPK tarafından Turkcell Yönetim Kurulu Bağımsız Üyeliği’ne atandı. Daha sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevine getirilen Bostan, 3 Kasım 2016’dan bu yana Varlık Fonu Başkanlığı görevinde bulunuyordu. Bostan evli ve iki çocuk babası.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!