Son dakika...Savunma Sanayii Başkanı'ndan S-400 açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Son dakika...Savunma Sanayii Başkanından S-400 açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 11:16

Son dakika... Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir; 'S-400 Savunma sistemi Ekim ayında hazır hale gelecek' açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in NTV'ye yaptığı açıklamasından notlar;

* (S-400'ler hakkında) Başlangıçta söyledik, temmuz 2019’da teslimat başlayacak. Ekim gibi de sistem aktif olmuş olacak. İki sistem var, ikinci sistemin takvimi ötelenmiş durumda, herhangi bir sıkıntı yok.

*(Patriot görüşmeleri hakkında) İkiden fazla hava savunma sistemine ihtiyacımız olduğunu belirttik. Görüşmeler oldu bu yönde, milli çalışamalar da devam ediyor. ABD’den Patriot talebimiz vardı, 1,5 yıl sonra geri dönüş oldu. Görüşmeler devam ediyor, açıklığa kavuşması gereken konular var. Teklifin içeriğini ve detayları olduğu gibi kabul etmemiz mümkün değil. Hızlı bir trafik var. Konunun teknik yönüyle ilgileniyoruz biz. Sorumluluğumuz bu alanda. Bunun dışındakiler diğer karar vericilerle ilgili. Biz kendi görüşme masamızda bunlara girmiyoruz.

Haberin Devamı

* (Hisar Hava Savunma Sistemi hakkında): Testleri devam ediyor. Alımları konuşurken, yerli çalışmaları da durdurmuş değiliz.

* (F35 açıklamaları hakkında) Burada da aynı şeyi söylüyoruz. F35 veya Patriot, biz olayın teknik yönündeyiz. İki uçağın teslimi yapıldı. İki uçağın teslimi önümüzdeki ay yapılacak. Bununla muhatabız. Türkiye üretim konusunda iş paylaşımı anlamında neler yapabilir, bunları konuşuyoruz.

* (Milli muharip uçak projesi hakkında) Belirili modellerin testi başladı. Proje toplantıları, alt sistem toplantıları yapılıyor. Kapsamlı bir çalışma bu. Ortaklarla beraber devam ediyor. 2023 hangar çıkışımızı hala koruyoruz. Projelerimizde tıkanma duraklama yok.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!