Son dakika... Merkez Bankası'ndan çok önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Merkez Bankasından çok önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 10:37

Merkez Bankası, enflasyon görünümüne ilişkin önemli bir açıklama yaptı.Açıklamada "Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir" denildi. Merkez'in açıklaması öncesi 6.67 seviyesindeki dolar/TL kuru 6.51 seviyesine kadar geriledi. Şu dakikalarda 6.57 seviyesinde hareket ediyor. Uzmanlar, Merkez Bankası'nın açıklamasını, bir faiz artırımı sinyali olarak yorumluyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı ise 13 Eylül'de yapılacak.

Haberin Devamı

Merkez Bankası, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirileceğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:
"Son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmektedir. Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir.

Bu çerçevede, daha önce yapılan iletişimle de uyumlu olmak üzere, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecektir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir."

 

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!