Son dakika... Güncel dolar fiyatlarında son durum! 27 Ağustos 2018 dolar kuru

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Güncel dolar fiyatlarında son durum 27 Ağustos 2018 dolar kuru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 09:11

Dolar fiyatları 6.14 TL'de hareket ederken, Euro fiyatları 7.15 TL'de bulunuyor. Piyasalar, ABD ile ilişkilerin seyrini ve küresel gelişmeleri izlemeye devam edecek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu geçen hafta genel olarak sakin bir seyir izleyen dolar, yeni haftaya 6.02 TL seviyesinden başladı. Dolar kuru gün içerisinde en yüksek 6.2990 TL'yi görürken, saat 17.11 itibarıyla 6.1407 TL'de hareket ediyor. Euro kuru 7.3190 TL'ye kadar yükselirken, şu dakikalarda 7.1553 TL'de bulunuyor. Piyasalar, Türkiye-ABD ilişkilerinin seyri ve ABD-Çin ticaret gerilimi başta küresel gelişmeleri izlemeye devam edecek.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 21.95 seviyesinde, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 24.48 seviyesinde hareket ediyor.
Dolar endeksi yüzde 0.24 düşüşle 94.85 puanda seyrederken, euro/dolar paritesi 1.1649 seviyelerinde...

DOLAR KÜRESEL BAZDA GERİLİYOR
Dolar, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü yaptığı kademeli faiz artırımları beklentileriyle uyumlu konuşmanın ardından piyasalarda artan risk iştahıyla birlikte güvenli liman talebinin azalmasıyla birlikte yönünü aşağı çevirdi.

Haberin Devamı

Powell'ın kademeli faiz artırımları politikasının korunacağı sinyalini verdiği konuşması doların değerinde artacağı öngörüsüyle pozisyon alan ve para politikasında daha sıkılaştırıcı mesajlar bekleyen bazı yatırımcıları ise memnun etmedi.

Dolarda küresel bazda gözlenen değer kaybı nedeniyle gelişmekte olan ülke para birimlerinde olumlu bir hava gözleniyor.
Bir bankacı, "Fed başkanı Jerome Powell'ın nispeten güvercin konuşması ve piyasaların kapalı olduğu süreçte ABD ile ilişkilere yönelik negatif bir gelişme olmaması nedeniyle şimdilik sakin bir hava var. Ancak TL'de bir değerlenme eğilimi görülmüyor" dedi

 

BAKMADAN GEÇME!