Son dakika... Dolar TL kurunda son durum! İşte güncel dolar ve euro fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Dolar TL kurunda son durum İşte güncel dolar ve euro fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 08:47

Piyasada oynaklığın çok yüksek olduğu bu sabah dolar/TL, oldukça kısa bir süre içinde hareketlendi. Dolar kuru 6 seviyesinin altında hareketli bir seyir izliyor. Dolar fiyatları şu dakikalarda 6.04 TL seviyesinde hareket ediyor. Euro ise 7.08 TL seviyesinde bulunuyor. Piyasalar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bugün açıklayacağı 'yeni ekonomi modeli' toplantısını takip edecek.

Haberin Devamı

DOLARIN küresel piyasalarda güçlenmesi, ABD ve Türkiye ilişkilerindeki gerilim ve Fitch'in Türkiye açıklamalarıyla piyasalarda hareketlilik sürüyor. Dolar kuru en yüksek 6.2860 TL'yi görürken, saat 15:13 itibarıyla 6.0730 TL'de hareket etti.

EURO KURU NE KADAR?

Euro kuru 7.1452 TL'ye kadar yükselirken şu dakikalarda 7.0867 TL'de bulunuyor... İngiliz sterlini ise 7.0867 seviyesinde işlem görüyor.

TEK İŞLEMLE OLUYOR... 

Bir bankacı, kur 6 seviyesinin üzerine çıktığında, "Likidite yok artık, tek işlemle oluyor çoğu şey" dedi.

Düşen likidite ortamında stop-loss işlemlerinin çalışmasıyla kur 6.49 seviyesinin üzerini test ettikten sonra yine hızlı bir şekilde geri çekildi.

Başka bir bankacı "TL güne sert bir değer kaybı ile başladıktan sonra müthiş bir oynaklık ile işlem görüyor. Sabah japon yeni/TL çiftindeki stopların çalışması hareketi abartılı hale getirdi. Kur herhangi bir sebepten her iki yöne de gidebilir, her harekete bir anlam yüklememek gerek. Ancak gerçek bir geri çekilme için TCMB'den bir aksiyon görmemiz gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

GÖZLER BAKAN ALBAYRAK'TA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise saat 14:30'da yeni ekonomi modelini açıklayacak. Açıklanacak çerçevenin ay sonunda açıklanacak olan OVP için sinyal niteliğinde olacağı, ekonomide büyüme ya da enflasyondan hangisine eğilim olacağının izleneceği belirtiliyor.

Albayrak dün yaptığı yazılı açıklamada Orta Vadeli Plan (OVP) kapsamında, 2019 yılı büyümesinin yüzde 3-4 aralığında olmasının öngörüldüğünü belirtti. Albayrak "enflasyonun en kısa sürede tek haneye inmesi için güçlü bir politika birleşimi ve tedbir seti OVP kapsamında detaylı olarak planlanacaktır" dedi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!