Son dakika... Doğuş Otomotiv’de tüm taşlar yerinden oynadı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Doğuş Otomotiv’de tüm taşlar yerinden oynadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 15:41

BÜNYESİNDE Volkswagen, Audi, Seat, Porsche, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini ve Scania gibi 12 dev markayı barındıran Türkiye’nin en büyük otomotiv distribütörü Doğuş Otomotiv’de markaların yönetim kademesi yer değiştirdi.

Haberin Devamı

Audi’nin Genel Müdürü Gino Bottaro, Vedat Uygun’un yerine Volkswagen Binek’in başına geçerken, Skoda’nın Genel Müdürü Tolga Şenyücel ise Kerem

Son dakika... Doğuş Otomotiv’de tüm taşlar yerinden oynadı
Güven’in yerine Volkswagen Ticari Araçlar’ın başına geçti. Son dönemde satışları düşen ve liderliği Renault’a kaptıran Volkswagen’in Genel Müdürü Vedat Uygun ise Doğuş Otomotiv yönetim kurulu üyesi oldu.

VW Ticari’nin eski Genel Müdürü Kerem Güven Audi’nin başına geçerken, Skoda’nın başına ise Doğuş Oto Genel Müdürü Zafer Başar geçti. Doğuş Oto’nun Genel Müdürü ise Filo ve 2. El Direktörü Osman Yelkenci oldu.

ACAR VE BİLALOĞLU DEVAM EDİYOR
Doğuş Otomotiv’de bir tek Seat, Porsche ve DOD’un Genel Müdürü değişmedi. Anıl Gürsoy yeni dönemde de 3 markanın başında yer alacak. Doğuş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ile CEO’su Ali Bilaloğlu’nun ise görevine devam ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı



Son dakika... Doğuş Otomotiv’de tüm taşlar yerinden oynadı

Gino Bottaro  Volkswagen’in başına geçti.

MAYISTA YAZMIŞTIM
Doğuş Otomotiv’deki yönetim değişikliğiyle ilgili yazıyı mayıs ayında yazmıştım. Üst yönetim bu yazım sonrası sessiz kalmayı tercih etmişti. İşte o yazı;

TEPELERDE DEĞİŞİM İDDİASI
27 Şubat’ta ‘Ferit Şahenk otomobilden vazgeçer mi?’ başlığıyla Doğuş Otomotiv’in Katarlı bir gruba satılabileceği iddiasını sizlere aktarmıştım. Bu yazımla ilgili ne Doğuş Grubu’ndan ne başka kanallardan bir yalanlama veya açıklama gelmedi. Bu iddiaların doğru olup olmadığını inanın ben de pek bilmiyorum. Bu konuda çok fazla istihbarat geliyor ama henüz güvenip de yazılabilecek noktada değiller. Ama Volkswagen Grubu’nda yüzde 17, Porsche’de yüzde 12.83 hisseye sahip fonun Katarlı olduğu düşünülürse, böyle bir operasyon inanın pek fazla da şaşırtmaz.

Son dakika... Doğuş Otomotiv’de tüm taşlar yerinden oynadı

Vedat Uygun yönetim kurulu üyesi oldu

Haberin Devamı

İşte henüz bu iddialar ortada dolaşırken, geçen hafta otomotiv sektöründe yeni bir söylenti rüzgarı esmeye başladı. O da Doğuş Otomotiv’in bünyesindeki bir çok markanın üst yönetiminin değişeceği yönündeydi. Yani Volkswagen’den Audi’ye, Seat’tan Porsche’ye kadar markaların üst yönetimlerinde bir revizyona gidileceği iddia ediliyor. Marka yöneticileri bunu şu an için doğrulamasa da olur mu olmaz mı önümüzdeki günlerde net olarak göreceğiz. Türkiye’nin en çok otomobil satan sessiz grubunu izlemeye yakından devam ediyoruz.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!