Son dakika... Bakan Pekcan'dan ABD açıklaması: Süreci en kısa zamanda baÅŸlatacağız

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Bakan Pekcandan ABD açıklaması: Süreci en kısa zamanda başlatacağız
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 07, 2019 14:44

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "(Ross ile görüşmesi) ABD ile ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması için atılabilecek adımları ele aldık. Sayın Ross'un ziyaretinin sonuçlarını salı günü Ankara’da yapacağımız görüşmede ele alacak ve yol haritasını netleştireceğiz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Twitter'dan ABD Ticaret Bakanı Sayın Wilbur Ross'la görüşmesinden detayları paylaÅŸtı. Bakan Pekcan, "Türkiye’yi ziyaret eden ABD Ticaret Bakanı Sayın Wilbur Ross ile bu sabah bir araya gelerek oldukça verimli bir görüşme gerçekleÅŸtirdik. Görüşmede Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar Dolara çıkarılması için atılabilecek adımları ele aldık. Sivil havacılık, otomotiv, otomotiv yan sanayii, mücevher, mobilya, tekstil gibi sektörel bazda ABD’ye ihracat kapasitemiz ve bu kapasitenin harekete geçirilmesi için yapabileceklerimizi görüştük" açıklamasında bulundu.Â

Son dakika... Bakan Pekcandan ABD açıklaması: Süreci en kısa zamanda başlatacağız
Özellikle ABD’deki dağıtım kanallarına erişim konusunu ele aldık ve sektörler bazında firmalara yönelik programlar hazırlamak konusunda mutabık kalındığını ifade eden Bakan Pekcan, "Bu süreci en kısa sürede başlatacağız. Ayrıca, ikili ticaretimiz önündeki bazı engel ve uygulamaların kaldırılması ile ilgili somut beklentilerimizi kendilerine ilettik. Sayın Ross, 10 Eylül’e kadar ülkemizde bulunarak özel sektörle temaslar gerçekleştirecek. Ziyaretin sonuçlarını Salı günü Ankara’da yapacağımız görüşmede ele alacak ve yol haritasını netleştireceğiz" dedi.  

Haberin Devamı

ORTAK ÇALIŞMA GRUBU KURULMUŞTU

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, nisan ayında Washington’daki temasları kapsamında ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile bir araya gelmiş, görüşmede iki ülke ticaret hacminin artırılması yönünde atılabilecek ortak adımlar ele alınmıştı. Ziyaretin ardından iki ülke ticaret bakanlıkları arasında ortak çalışma grubu kurulmuştu.

Pekcan, ABD'li mevkidaşı Ross ile ağustosta da telefonda görüşmesi gerçekleştirmiş ve bu görüşme doğrultusunda, Ross'un beraberindeki heyetle eylül ayının ilk yarısında Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmesinde mutabık kalınmıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan Ross’un ziyareti öncesi Türkiye'de yatırımı bulunan ABD'li şirketlerin üst düzey yöneticileri, 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine katkı sunmak için bir araya gelmiş ve bu hedef doğrultusunda beklentiler masaya yatırılmıştı.

 

SON 24 SAATTE YAÅžANANLAR

BAKMADAN GEÇME!