Son dakika... Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Önümüzdeki günlerde başlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Önümüzdeki günlerde başlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 11:57

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Önümüzdeki günlerde Kıbrıs etrafında 2 gemiyle sondaja başlıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde Kıbrıs etrafında iki gemiyle sondaja başlayacaklarını duyurdu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan ifadelerine göre Aydın'daki temasları kapsamında yaptığı konuşmada "Ege ve Doğu Akdeniz, Kıbrıs etrafındaki hidrokarbon zenginlikleri bizim için stratejik hedeftir, milli konulardır. Hiçbir zaman Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye'nin haklarını çiğnetmedik, bundan sonra da çiğnetmeyiz" diyen Çavuşoğlu, "Önümüzdeki günlerde Kıbrıs etrafında iki gemiyle sondaja başlıyoruz" dedi. 

Yapılacak sondaja ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, "Eskiden Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırmalar yapıyordu. Şimdi bir platformumuz var. Alanya bölgesinde Mart ayına kadar sondaj yapıyor. O bittikten sonra Kıbrıs'a gidecek. Yeni platformumuz da bugünlerde geldi geliyor. Karadeniz'e 
gidecekti, onu da oraya kaydırıyoruz ki o bölgede bizsiz bir şey yapılamayacağını o bölgeye uzaklardan gelenler de onların şirketleri de görsün. Akdeniz'de Türkiyesiz hiçbir şey yapılamaz, buna müsaade etmeyiz" dedi.     

Türkiye ve KKTC, Kıbrıs etrafındaki doğal kaynaklar konusunda Rum kesiminin tek taraflı faaliyetlerine karşı olunduğunu ve bu kaynaklarda tüm adanın hakları olduğunu ifade ediyor. 

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

BAKMADAN GEÇME!