Altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Ağustos çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları ne kadar oldu 13 Ağustos çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 10:12

Altın fiyatları ne kadar oldu sorusu döviz işlemlerini yakından takip eden yüz binlerce kişi tarafından sorgulanmaya başladı. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 4 artışla 265,40 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 432 lira, Cumhuriyet altını 1.768,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 4 yükselişle 265,40 liradan işlem gördü.

Haberin Devamı

Altın yatırımcılarının gözü kulağı hem Kapalıçarşı hem de serbest piyasadaki altın fiyatlarında... Cuma günü dolar kurundaki değer kazançlarının etkisiyle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 15,5 primle 249,8 liradan tamamladı. Peki, gram ve çeyrek altın bugün ne kadar?

Altın fiyatları, günün ilk saatleri itibariyle sorgulanmaya başlandı. Bu sabah piyasalara yansıyan bilgilere göre gram altın 265 lira, çeyrek altın 439 lira ve Cumhuriyet altını 1.786 liradan işlem görüyor. İşte, günün en güncel altın fiyatları hakkında detaylı bilgiler

Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 265 lira seviyelerinde dengelendi.

Cuma günü dolar kurundaki değer kazançlarının etkisiyle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 15,5 primle 249,8 liradan tamamladı.

Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 1.208,7 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, bugün açıklanacak önemli bir veri olmadığını ve piyasalarda iç dinamiklerin öne çıkacağını belirterek, hafta genelinde ise yarından itibaren hareketlenecek veri takviminin küresel piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) gelen hamlelerin Türk lirası varlıklar üzerindeki satış baskısını hafifletebileceğini ifade eden analistler, altının ons fiyatında ise 1.205 doların destek konumuna geldiğini söyledi.

SAHTE ALTIN FURYASI DEVAM EDİYOR

AYDIN’DA vatandaşlar sarraf dükkanına giremez olunca bazı esnaflar altın fiyatlarının yükselmesini fırsata çevirdi. Hindistan’dan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen ve görünümü gerçek altına benzeyen bilezikler bijuteri dükkanlarında ve semt pazarlarındaki tezgahlarda satılmaya başlandı. Kadınların altını çok sevdiğini ve fiyatlar yükselince gerçeğini alamayanların sahtesini almaya başladığını belirten esnaflar altın görünümlü takıların ev işi yaparken takılmadığında uzun süre altın görünümünü koruduğunu belirten işportacılar “Kadınlar genellikle dışarı çıkarken bu takıları kullanıyor. Bulaşık yakarken ve temizlik işleri yaparken kullanılmamak kaydı ile süs için alınan sahte altınlar uzun süre dayanıyor. Ancak deterjan görürse 2-3 günde beyazlıyor” diye konuştular.

Haberin Devamı

İşlemesi ve görüntüsüne göre tanesi 1 TL ile 10 TL arasında değişen sahte altınları sadece kadınların değil, folklor kıyafetli dikenlerin de satın aldığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!