Sokaktan iş hayatına atılacaklar

Güncelleme Tarihi:

Sokaktan iş hayatına atılacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 12:51

Gaziantep'te sokakta yaşayan gençler, “Mesleğimi Seçtim İstihdama Geçtim” projesi ile bir meslek sahibi olacaklar.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) tarafından hazırlanan, MEKSA Vakfı İşletmelerüstü Eğitim Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ile Gaziantep Oto ve Makine Sanatkarları Odası ortaklığında yürütülen proje kapsamında, kaynakçı, CNC tezgah operatörü, bilgisayar çizim tasarımcısı ve doğalgaz iç tesisatçısı yetiştirilecek.

MEKSA Vakfı İşletmelerüstü Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu proje ile İŞKUR'da kayıtlı işsiz ve halen çalışanlardan oluşan 2 ayrı hedef gruba yönelik mesleki eğitim programları düzenleneceğini, ayrıca sokakta yaşayan ve dezavantajlı grup olarak adlandırılan 126 kişiyi de iş hayatına kazandırmak için çalıştıklarını belirtti.

Ercan, şunları söyledi:
“Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi denetiminde bulunan Oya Bahadır Rehabilitasyon Merkezi ve diğer ilgili kurumlarla görüşmelere başladık. Gaziantep'te yaşayan sokak çocuklarına yönelik neler yapabileceğimizi, nasıl bir eğitim programı gerçekleştirebileceğimizi ve kimlerle işbirliği yapacağımızı araştırdık. Her meslek grubunda 3 sokak çocuğuna meslek öğretmeye başladık. Bu çocukları, mesleki eğitimlerle topluma kazandırmak istiyoruz.”

Eğitimler programlarını tamamlayan kursiyerlerin alacakları belgelerle, şirketlerde çalışma imkanı bulacağını belirten Ercan, “Sosyal Destek Programı (SODES) ve İŞKUR destekli yaptığımız eğitim programlarının çoğunda, gençlere bir meslek öğreterek istihdama katmayı ve topluma kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

-“Madde bağımlısı çocuklar meslek sahibi oldu”-

GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu da açıklamasında, Gaziantep'te işsizliği önlemek için çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi.

2006 yılından beri çocuk cezaevinde bilgisayar eğitimi verdiklerini hatırlatan Küsbeoğlu, şunları anlattı:

“Başlattığımız bu projeyi şu anda Milli Eğitim Bakanlığı yürütüyor. Bunun dışında 2009 ve 2010 yıllarında “Umut Yıldızları” projesi ile madde bağımlısı ve suça itilen çocukları meslek sahibi yapmak amacıyla İŞKUR, Emniyet Müdürlüğü ve GESOB olarak proje başlatmıştık. 30 evladımızı hem madde bağımlılığından hem de suça teşvikten koruduk. Bu çocuklar şu anda meslek sahibi oldular.”

Küsbeoğlu, madde bağımlısı çocukların istihdama kazandırılmasına yönelik başka bir projelerini mart ayında hayata geçireceklerini, benzer projeleri yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!