Sofya uçuşuna kayak dopingi

Güncelleme Tarihi:

Sofya uçuşuna kayak dopingi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2019 08:30

Kayak turisti yeni rota arayışına girince, Türk Hava Yolları’nın (THY) Bulgaristan’ın Pamporovo bölgesine yönelik düzenlediği kampanya büyük ilgi gördü. Talep artınca İstanbul-Sofya uçuşların da doluluk oranı yüzde 70’i aştı. THY, şimdi Sofya’ya düzenlediği sefer sayısını arttırıyor.

Haberin Devamı

SON dönemlerde kayak turizmine olan ilgi hızla artıyor. Türkiye’de Bursa’dan Kayseri’ye kadar birçok kayak merkezinde doluluk oranı yüzde 90’lara ulaşırken, tatilciler yeni rotalara da büyük ilgi gösteriyor. Bu noktalardan biri de Bulgaristan. Türk Hava Yolları’nın (THY) kış turizmine yaptığı yatırımlardan biri olarak dikkat çeken Bulgaristan’ın Pamporovo kayak merkezi, Sofya uçuşlarında doluluk oranını yüzde 70’e çıkardı. 

KAMPANYA ETKİLİ OLDU

THY’nin davetlisi olarak gittiğimiz Bulgaristan’da konuşan THY Sofya Müdürü Mehmet Gürkaynak, şu bilgileri verdi: “İstanbul’dan bir saatlik uçak yolculuğu ile Sofya’ya ulaşmak mümkün. Sofya ile Pamporovo arasındaki mesafe ise yaklaşık olarak 3 saatte kat ediliyor. THY’nin öğlen seferi ile gelip-giden 10 kişi ve üzeri gruplar için bir kampanya düzenledik. Sofya Havalimanı’ndan Pamporovo’ya transfer ücretsiz. Beş yıldızlı otelde gecelik oda kahvaltı 45 Euro’dan başlıyor. Türk turistlere ski pass biletleri de bedava veriliyor. 6 günlük paket tur satın alanlara ise kayak ekipmanları ve kayak dersleri de ücretsiz.”

Haberin Devamı

Yaptıkları kampanyalar ile Sofya uçuşlarında doluluk oranını arttırdıklarını dile getiren Mehmet Gürkaynak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bugün İstanbul-Sofya hattı çok büyük ilgi görüyor. Şuan haftada 18 sefer Sofya’ya uçan THY, öğle seferleriyle bu sayıyı arttıracak. 1 Nisan itibarıyla günde 3, haftada 21 kez uçuş gerçekleştireceğiz.”

60’TAN FAZLA OTEL VAR

80 yıllık kayak geçmişi olan Pamporovo’da 7 bin yatak kapasiteli 60’tan fazla otel ve 60 kilometre kayak pisti bulunuyor. Avrupa’nın en temiz ikinci havasına sahip bölgede kurulu olan kayak merkezine, geçen sezon 15 bine yakın Türk turist geldi. Yıllık seyahat pastasının büyük bir kısmını oluşturan Türk turistlerin yanı sıra Romanya, Sırbistan gibi çeşitli ülkelerden de katılım yoğun.

TÜRKÇE KAYAK DERSİ

PAMPOROVO Kayak Merkezi’nin CEO’su Marian Beliakov, Türkiye’den gelen kayak turistinin her geçen yıl arttığını belirterek, şöyle konuştu: “Türk turistler bizim en büyük önceliğimiz. Pamporovo’yu en fazla Türkler ziyaret ediyor. Türk turiste ilgi o kadar yoğun ki Pamporovo’daki kayak okulunda Türkçe bilen bir öğretmen de bulunuyor. Bu konuda turistlerin talebini karşılayacak çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!