SODES kapsamındaki illerde 1.660 projeye 200 milyon liralık destek sağlandı

Güncelleme Tarihi:

SODES kapsamındaki illerde 1.660 projeye 200 milyon liralık destek sağlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bu yıl bin 660 projenin desteklendiğini ve programa 200 milyon lira kaynak ayrıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Yılmaz, 2008 yılında GAP Bölgesinde uygulamaya başladıkları, 2010 yılında da DAP Bölgesine yaygınlaştırdıkları SODES’in kapsamına, bu yıl 5 yeni pilot ili daha ilave ederek, il sayısını 30’a çıkardıklarını hatırlattı. Yılmaz, “‘Küçük Dokunuşlar, Gerçekleşen Hayaller’ sloganıyla yola çıktığımız SODES, genişleyerek ve daha fazla insanın hayatına anlam katarak yoluna devam etmektedir” dedi. SODES’te temel hedeflerinin; yoksulluk kültürünü önlemeye çalışmak, her bir insanı değer olarak kabul edip onlara kendilerini ifade edecekleri, becerilerini geliştirip yeteneklerini açığa çıkartacakları fırsatlar sunmak olduğunu dile getiren Yılmaz, bu kapsamda, sosyal içerme, istihdam, kültür, sanat ve spor alanlarındaki projelerin desteklendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sorunlara yerel çözümler

Program ile toplumsal hayata katılımda güçlük çeken, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunlarla başa çıkmaya çalışan vatandaşların kendi özgün projelerinin desteklendiğine dikkat çeken Yılmaz, vatandaşların bu sayede kendi sorunları için kendi yerel çözümlerini geliştirme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Bakan Yılmaz, SODES Projelerinin rutin kamu hizmetlerinden diğer bir farkının da vatandaşlara talep ettikleri hizmeti “kendi sokağında” ve “bütüncül bir şekilde” sunması olduğunu belirtti. SODES’in GAP ve DAP bölgelerindeki bütün iller ve 2011 yılı itibarıyla Programa dahil olan Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerini kapsadığını kaydeden Yılmaz, SODES’e yeni dahil edilen bu iller için farklı uygulama modellerinin pilot olarak hayata geçirildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!