Smith Barney Türkiye'den umutlu

Güncelleme Tarihi:

Smith Barney Türkiyeden umutlu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2001 16:57

Schroder Salomon Smith Barney: ''2002 yılı ekonomik büyümesi, hedeflendiği gibi yüzde 4, TÜFE ise yüzde 40 olabilir''



Uluslararası yatırım danışmanlık firması Schroder Salomon Smith Barney (SSSB), Türkiye'de gelecek yılki ekonomik büyüme oranının, hedeflendiği gibi, yüzde 4 düzeyinde olabileceğini bildirdi.
Haberin Devamı

SSSB tarafından yapılan tahmine göre, gelecek yıl Tüketici Fiyatlarındaki (TÜFE) artış ise yüzde 40 düzeyinde bekleniyor.

SSSB'nin değerlendirmesinde, Türkiye'de çalışmalarına başlayan IMFheyetinin, Türkiye'nin ekonomik programını en iyi şekilde uygulayabilmesi için gerekli ilave mali kaynak konusunda çalışmalarda bulunacağı da kaydedildi.

Türkiye'ye, mutlaka bir ilave dış kaynak verileceÄŸi, fakat bunun zamanlamasının önem kazanmaya baÅŸladığı anlatılan deÄŸerlendirmede,Âyardımın türü konusunda (çok taraflı mı ya da iki taraflı mı olacak), IMF ile G-7 arasında tam bir görüşbirliÄŸi bulunmadığı, bunun da yapılacak yardımı biraz geciktirebileceÄŸi ifade edildi.

Değerlendirmede, yaklaşık 13 milyar dolarlık bir dış yardımın, Türkiye'nin 2002 yılı iç ve dış finansman kaygısını oldukça hafifleteceği de kaydedildi.   (A.A)

Haberin Devamı

 Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!