Skandalı hükümet biliyor muydu?

Güncelleme Tarihi:

Skandalı hükümet biliyor muydu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 22:12

Avrupa’nın en büyük otomotiv şirketi Volkswagen’in egzoz gazı skandalından hükümetin haberi var mıydı? Alman Çevre Koruma Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, hükümetin skandaldan uzun süredir haberi olduğunu savundu.

Haberin Devamı

ALMAN otomotiv devi Volkswagen’in egzoz gazı skandalı büyüyor. Şimdi de bu skandaldan “Hükümetin haberi var mıydı?” sorusu gündeme geldi. Almanya Çevre Koruma Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, ülkenin önde gelen radyo kanalı ‘Deutschlandfunk’a yaptığı açıklamada Alman hükümetini ağır ihmalkarlıkla suçladı. Skandaldan hükümetin uzun süredir haberdar olduğunu iddia eden Resch, “Ulaştırma Bakanlığı Volkswagen’nin verdiği değerleri son yıllarda bir kere bile araştırmadı. Bir araç bile kontrol etmedi” dedi.
Skandalı araştırmak için ‘Araştırma Komisyonu’ kurulmasına öncülük eden Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, komisyon Başkanı Müsteşar Michael Odenwald’ı Volkswagen’nin merkezi Wolfsburg’a gönderiyor. Bakan Dobrindt, komisyon başkanı müsteşarın Volkswagen’de tüm dosyaları inceleyeceğini söyledi ve “Sözkonusu araçların Alman ve AB yönetmeliğine uygun üretilip üretilmediğini araştıracak” dedi.

ALMANLAR TEDİRGİN


Volkswagen’nin egzoz skandalının “Made in Germany” markasına ağır darbe vurmasından korkuluyor. Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Genel Müdürü Martin Wansleben, skandalın Alman malına güveni sarsacağını söyledi. Alman Toptancılar ve Dış Ticaret Birliği (BGA) Başkanı Anton Börner, skandalın tüm ayrıntılarıyla masaya yatırılmasını istedi ve “Made in Germany markasının uğrayacağı hasar skandalın aydınlanmasına bağlı” dedi.

FRANSA DÜĞMEYE BASTI

Fransa Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Segolene Royal da, VW hakkında soruşturma başlatıldığını bildirerek, bu olayların önlenmesi için öneriler beklediğini kaydetti.

Haberin Devamı

BP’yi savunan avukatlarla çalışacak

VOLKSWAGEN ise skandal nedeniyle uzun ve zorlu bir hukuk davasına hazırlanıyor. Bunun için en ünlü kriz avukatlarını tuttuğu iddia ediliyor. Volkswagen, 2010’da yaşanan dünyanın en büyük petrol felaketinde BP şirketini savunan Amerikalı Kirland&Ellis avukatlık bürosunu görevlendirdi. Volkswagen skandalı BP petrol felaketiyle kıyaslanıyor ve tazminatın aynı civarda tutacağı hesaplanıyor. Amerika Çevre Koruma Dairesi (EPA) petrol şirketi BP’ye o zaman 18.7 milyar dolar ceza vermişti. Amerika Çevre Koruma Dairesi (EPA) VW hakkında da soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Volkswagen CEO’su Winterkorn istifa etti

Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn, dün akşam saatlerinde istifa ettiğini açıkladı. Martin Winterkorn’a istifa etmesi için hem ekonomi hem siyasi çevrelerden baskılar artıyordu. Winterkorn, dün istifa sonrasında yaptığı açıklamada, “Şirketin yeni bir başlangıca ihtiyacı vardı” dedi. Cuma günü yapılması planlanan Denetim Kurulu Toplantısı’nda 2016 yılı sonunda sözleşmesi bitecek Winterkorn’un sözleşmesinin iki yıl daha uzatılması ele alınacaktı. Skandalla sarsılan Volkswagen yönetim kurulu dün yeri ve saati gizli bir toplantı yaptı. Geçici Başkan Bethold Huber, Aşağı Saksonya eyalet Başbakanı Stephan Weil (SPD), İşçi Temsilciliği Başkanı Bernd Osterloh, Porsche Denetleme Kurulu Başkanı Wolfgang Porsche ve Volkswagen işçi temsilcisi Stephan Wolf biraraya gelerek yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişi yaptı.

Skandalı hükümet biliyor muydu
Volkswagen CEO’su Winterkorn istifa etti

Skandalı hükümet biliyor muydu
Ne yaptın Volkswagen!


Skandalı hükümet biliyor muydu
Dünya Volkswagen'i konuşuyor


Skandalı hükümet biliyor muydu
Volkswagen'e AB incelemesi



Skandalı hükümet biliyor muydu
Volkswagen: O satışları durdurduk


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!