Sivas'ta yemeklik patateste 60 bin ton rekolte bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Sivasta yemeklik patateste 60 bin ton rekolte bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2018 15:17

Sivas'ta yemeklik patates üretiminde 60 bin ton rekolte beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN patates üretim merkezlerinden Sivas'ta yemeklik patates hasadı başladı. Kentte 55 bin dekar arazide ekim yapılan patatesten, 60 bin ton rekolte bekleniyor. 

Hasat dolayısıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kızılırmak Havzası üzerinde bulunan Yeşilyurt mevkisinde "Patates Tarla Günü" etkinliği düzenlendi. 
İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, burada yaptığı açıklamada, Sivas'ın tohumluk patates üretiminde Türkiye ikincisi, yemeklikte ise sekizinci olduğunu söyledi. 

Sivas'ın patates üretiminde önemli merkezlerden olduğunu aktaran Yıldız, "2017 yılı TÜİK rakamlarına göre, ilimiz Konya'dan sonra ikinci sırada yer almaktadır. Yemeklik üretiminde de Türkiye'de 60 bin ton üretimle 8. sırada yer almaktadır." dedi. 

Yıldız, üretimi daha üst rakamlara çıkarmak istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti: 

Haberin Devamı

"Mutlaka patates tarımının üretimini artırmak istiyoruz. İlimizde patatesten ortalama 3-3,5 ton arasında verim alınmakta. Çeşit özelliğine bağlı olarak da bu verim ortalaması değişmektedir. İlimizde sonbaharın gelmesiyle yemeklik patates sökümleri başladı. Şu an 'lady olympia' dediğimiz çeşidin hasadı yapılmakta. Bu patatesimiz kızartmalık sofralık bir patatestir. Yemeklik olarak 60 bin ton civarında, tohumluk olarak da 30 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. 2018 yılının hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum." 

Etkinliğe, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ve Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da katıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!