Şişecam, soda devleri arasında

Güncelleme Tarihi:

Şişecam, soda devleri arasında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Şişecam Topluluğu yurtdışında ortak yatırımlarını hızlandırdı. Grup, Bulgaristan'ın Varna kentindeki soda üretim tesisi Soda Devny'ya Belçika kökenli Avrupa'nın en büyük soda üreticisi olan Solvay'la birlikte ortak oldu.

Nisan 1997'de Belçikalı Solvay'la ortak yatırım için ön anlaşma yapan Şişecam, 23 Temmuz 1997 günü imzalanan anlaşma ile Avusturya merkezli Solvay Şişecam Holding A.G.'ye yüzde 19 oranında iştirak etti. Bu ortaklık Şişecam'a Solvay Sodi'nin yıllık üretiminin en az yüzde 25'ini alma ve serbest rekabet koşullarında pazarlama hakkını sağladı. Şişecam Topluluğu Solvay ile kurduğu ortaklıktan sonra yılda 1.1 milyon sodayı dünya pazarlarına sunarak, dünyanın ilk on soda üreticisi arasına girdi.

Bulgaristan'da ilk büyük özelleştirme projesi olan soda üretim tesisi Sodi'nin yüzde 60 hissesini Solvay Grubu satın almıştı. Bu özelleştirmeyle yakından ilgilenen Şişecam, böylece soda üretiminde dünya lideri olan bir şirketle ortak oldu.

MİTRACAM DA KURULDU

Ayrıca, Bulgaristan'da şirket kuran Şişecam, bu şirket aracılığıyla Bulgaristan'ın iç pazarı ile Orta ve Doğu Avrupa pazarlarına soda satışı yapacak.

Şişecam aynı zamanda Alman Mitras firmasıyla cam elyaf takviyeli plastik üretimi için ortaklık kurdu. Gruba bağlı Cam Elyaf Sanayii A.Ş.'de Alman Mitras Industries firması ile cam elyaf takviyeli (CTP) malzemeden çeşitli sektörlere yönelik ürünler üretmek amacıyla ortak bir şirket kurma anlaşması yaptı.

İnşaat, altyapı, elektrik ve otomotiv sektörlerinde yüksek kaliteli yeni ürünler sunacak olan Mitracam Çayırova'da faaliyet gösterecek. CTP ürünleri paslanmama, yüksek mikanik dayanıklılık, elektrik geçirmezliği, yüksek ısıya dayanma, kimyasal maddelerden etkilenmeme, boya gibi işlemler gerektirmeyen özellikleriyle, bütün sektörlerde kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!