Sirmen: 0 kárla satmaya hazırız

Güncelleme Tarihi:

Sirmen: 0 kárla satmaya hazırız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 02:03

Hürriyet'e konuşan Sefa Sirmen, "Bu sene ekonomik krizle birlikte ağır bir kış da geçiriyoruz. Halk doğalgaz faturaları karşısında büyük sıkıntı yaşıyor" dedi.

İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Sefa Sirmen, aboneleri çıldırtan doğalgaz fiyatlarının düşürülmesi için harekete geçti. ‘‘Doğalgazı sıfır kárla satmaya hazırız’’ diyen Başkan Sefa Sirmen, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri yanaşmasa bile bunda kararlı olduklarını açıkladı.

Bu zor koşullarda halka yardımcı olunsması gerektiğini ve sıfır kár konusunu bugünkü toplantıda gündeme getireceğini de belirten Sefa Sirmen, şöyle devam etti:

‘‘Ben sıfır kárla satmaya hazırım. Ancak sadece belediye kárının sıfıra indirilmesi vatandaşa fazla yansımayacak. Aynı düşünceyi Botaş da gerçekleştirirse, o da belli fedakarlılklar yaparsa, vergilerde veya satışta indirim sağlarsa, büyük oranda vatandaşa kolaylık sağlanmış olur. Doların yükselmesi, KDV'nin yüzde 8'den 18'e çıkması, Akaryakıt Tüketim Vergisi'nin yüzde 5 oranında yansıtılması ve buna da belediyelerin şirketlerinin kar oranlarını ilave etmesiyle rakam büyüyor. Sadece belediyenin kar nispetini aşağıya çekmesiyle beklendiği oranda ucuzluk olmaz. Hepsi birlikte bir şey olursa halka yansıma olur.’’ Sirmen gündeme getireceği bir başka önerinin ise doğalgaz faturalarının yılın tüm aylarına bölüştürülmesi olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!