Sirkeci benzin istasyonu Üsküdar’a transfer oldu

Güncelleme Tarihi:

Sirkeci benzin istasyonu Üsküdar’a transfer oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 00:00

Yıllardır Sirkeci Garı’nın hemen yanında hizmet veren ve TCDD’ye ait benzin istasyonu, İBB Meclisi’nden oy çokluğuyla geçen kararla Anadolu yakasına transfer edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun müşterek hazırladığı rapor doğrultusunda yapılan plan tadilatıyla,  “Üsküdar Haydarpaşa Numune Hastanesi Yol Düzenlemesi” yapılan alanın bir kısmına akaryakıt istasyonu eklendi. İBB Meclisi’nin bu ay ki oturumunda, Karacaahmet Mezarlığı’nın kenarında yapılan kavşak düzenlemesine ilişkin yeni plan değişikliği çerçevesinde yeniden düzenlenen yolun akaryakıt fonksiyonuna alınması CHP’li Meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

MEYDAN OLACAK

CHP’li İBB Meclis Üyesi Doğan Tekel, söz konusu bölgede benzin istasyonuna ihtiyaç olmadığını öne sürerken, İBB İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, kamuya ait olan Sirkeci’deki benzin istasyonunun, Üsküdar’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait benzin istasyonu ile ‘takas’ edildiğini söyledi. İBB Meclisi’nde konuşan Tekel, ilginç bir benzetme yapıp, “Nükleer santrallar da üçüncü dünya ülkelerine pas ediliyor. Üsküdar, üçüncü dünya semti değil” dedi. Sirkeci’den Üsküdar’a transfer edilen TCDD arazisi içinde kalan akaryakıt istasyonu, Sirkeci Meydanı düzenlemesi nedeniyle yıkılacak. İçindeki kiracı da Üsküdar’da yeni yapılan istasyona taşınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!