Şirin'den 'Telsim soyuldu' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Şirinden Telsim soyuldu iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2006 12:46

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, Telsim'in, AK Parti hükümetlerinin atadığı kişiler tarafından soyulduğunu iddia etti.

Telsim'in 2005 yılı zararıyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Şirin, bu şirketin 2005'de 3.5 katrilyon lira zarar ettiğini kaydetti. Şirketin iyi yönetildiği yönünde, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Telsim Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tunç ve Telsim Genel Müdürü Mehmet Taşaltın'ın yaptığı açıklamaların doğru olmadığının şirket bilançosuyla ortaya çıktığını öne süren Şirin, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e birer mektup gönderdiğini belirtti.

Şirin, Başbakan Erdoğan'ın “Bana belge getirin” şeklinde açıklamalar yaptığına işaret ederek, şöyle devam etti:
“Tayyip Bey, al sana belge... Senelerdir kar eden ve muhtemelen 8-10 senelik karı ile İmar Bankası'nın kamuya toplam maliyetini kapatabilecek olan Telsim, senin hükümetinin atadığı adamlar tarafından soyulmuş... Arada bir icraatını takdir ettiğimiz Abdüllatif Şener, nasıl oldu da derin bir kış uykusu içinde Telsim'in 3.5 katrilyon lira zarar etmesine göz yumdu?”

“UZANLAR BORCUNU ÖDEMELİ”

“Cem Uzan'ı koruyorsun” diyenlere, hukuk ve ahlak soruları olduğunu ifade eden Şirin, şunları kaydetti:
“Siz, Telsim'in malını, mülkünü, ismini, lisans hakkını, müşteri portföyünü, 'varlık satışı' diye tutup istihbarat teşkilatlarına çalıştığı kendi adamlarının itiraflarıyla sabit olan bir şirkete satmaya çalışacaksınız ama bu arada, Telsim'i soyup, soğana çevirip 3.5 katrilyon zarar, ziyan, vergi ve sigorta borcunu da Cem Uzan'ın üzerine bırakacaksınız. Uzanlar, mutlaka kamuya olan borçlarını son kuruşuna kadar, varsa cezasıyla ödemelidir. Ancak bu tahsilat yapılırken, devlet, kim olursa olsun alacağını hukuk dışına çıkarak, zorbalık yaparak takip etmemelidir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!