Sipariş usulü evler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Sipariş usulü evler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 01:06

KÖRFEZ ülkelerini gezip Arapların Türkiye’de nasıl evler istediğini araştıran Babacan Yapı, Araplara özel proje tasarladı.

Haberin Devamı

İlk uygulamayı 200 dairelik proje ile başlatan şirket, Basın Ekspres’te 750, Esenyurt’ta 1000 konutla yola devam edecek.

TÜRKİYE’den ev alan yabancı yatırımcılar içinde Körfez ülkelerinin vatandaşları öne çıkıyor. Bugüne kadar yerli tüketici için üretilen konut projelerinden ev alan yabancılar artık kendi isteklerine göre yapılan projeleri seçecek. Esenyurt, Bahçeşehir ve Güneşli’deki konut projelerinde yabancı ilgisini gören Babacan Yapı, yabancıya özel daireler yapacak. Esenyurt’taki arsası üzerinde 200 daire için hazır projesi olduğunu ancak son anda fikir değiştirdiğini belirten Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Yabancılar ev alıyorsa onların isteklerini dinlemeliyiz diye düşündük ve eski projeyi çöpe attık. Araplar senede birkaç hafta kalmak ya da konutun priminden faydalanmak için ev alıyor. O halde sıradan bir konut onlara göre değil. Bu nedenle otel konseptli bir proje tasarladık” dedi.

YÜZDE 60 ÖN TALEP

Babacan, projeden daire alanların diledikleri zaman kiraya vereceğini ve böylece kazançlı yatırım yapacaklarını söyledi. Crown Palace adı verilen proje için yüzde 60 ön talep aldıklarını söyleyen Babacan, önümüzdeki ay satışa başlayacaklarını söyledi. 40 milyon dolar yatırım değerine sahip projede yabancıların istediğiyle her yatak odasına banyo yapılacak. Projenin dış cephesinden lobisine kadar tüm alanlarda Arapların zevkleri ön planda tutulacak.
Yabancıların konut alırken önce ‘havalimanına ne kadar yakınsınız’ sorusunu sorduğunu belirten Babacan, bundan hareketle ikinci yatırım için Basın Ekspres’i seçtiklerini söyledi. Bölgede Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından ihale edilen arsayı aldıklarını söyleyen Babacan, 750 bağımsız birimden oluşacak proje inşa edeceklerini söyledi. Konut, ofis ve AVM’den oluşacak proje yabancı kadar yerli alıcılara da hitap edecek. Proje için arsa bedeli dahil 200 milyon dolar yatırım yapılacak. Şirket, 5 projeye imza attığı Esenyurt’ta 1000 konutluk bir proje daha inşa edecek.

Suudilerle ortaklık

Haberin Devamı

BABACAN Yapı yabancıya konut satışının yanı sıra ortak proje geliştirmek içinde görüşmelere yapıyor. Şirket, Suudi Arabistanlı bir yatırımcı ile Sapanca bölgesinde iki katlı villalar hayata geçirmeyi planlıyor.

Güneşli’de dönüşüme giriyor

Haberin Devamı

BABACAN Yapı Güneşli bölgesinde sanayiden dönüşüm projeleri hayata geçirecek. Bölgede 200 konutluk projeleri olduğunu belirten Babacan, “2015 yılında 3 yeni projeye başlamayı planlıyoruz. Yeni projelerle Güneşli’de 1000 konutu yakalayacağız” dedi.

Central Park’tan ilham aldı, Akasya Park yaptı

Acıbadem’e şehir parkı

AKKÖK, Yıldız Holding, Sinpaş GYO ve Doğu-Batı Grubu’nun ortaklığıyla kurulan Saf GYO, Akasya Acıbadem projesi bünyesinde 10 dönümlük bir park oluşturdu. Üsküdar’a bağlı Acıbadem bölgesinde yer alan projedeki park nisan ortasında tamamlanacak. Parkın peyzaj çalışmalarının İtalya’da yapıldığını söyleyen Saf GYO Genel Müdürü Zeynep Akdilli Oral, yeşil alanın kamuya açık olacağına dikkat çekti. Central Park’taki gibi insanların çimlerin üzerinde oturacağı bir park kurguladıklarını belirten Oral, bu alanda konser ve etkinlikler de olacağını ifade etti. Oral, proje için Sicilya ve İtalya’dan 100 yaşında zeytin ağaçları ve fıstık çamları getirildiğini söyledi. 600 milyon dolarlık projede hizmet aşamasına geçtiklerini belirten Oral, alışveriş merkezini yüzde 80 dolulukla açtıklarını kaydetti. Oral, 78 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinden yıllık brüt 56 milyon dolar, net ise 44 milyon dolar kira getirisi beklediklerini söyledi. AVM’de hafta sonu ziyaretçileri 100 bine yaklaştı.

Milyonluk evler

Akasya Acıbadem’in üçüncü etabındaki 454 daireden son 10 daire kaldı. AVM’nin üst katlardaki bu dairelerin fiyatı 1.6 milyon lira ile 2.5 milyon lira arasında değişiyor. Şirket, İstanbul’da yeni projeler için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

Türk müteahhitler yurtdışında büyüyor

TÜRK inşaat şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli 2003’te 17 milyon dolar olurken, bu rakam 2014 mart ayı itibariyle 94 milyon dolara yükseldi. Türk müteahhitlerin faaliyet gösterdiği ülke sayısı da son yıllarda arttı. 2003’te 36 ülkede proje üstlenen firmalar, bu rakamı 2013’te 45’e çıkardı. Şirketlerin en çok iş yaptığı bölgeler, yüzde 46.2 ile aralarında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya’nın yer aldığı Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri oldu. Bu bölgeyi yüzde 26 ile Orta Doğu, yüzde 18.2 ile Afrika izledi. Avrupa ve Amerika ülkelerinin payı ise yüzde 6.6 olarak gerçekleşti. Türk müteahhitlik şirketlerinin 1971 yılından 2003 yılına kadar yurt dışında üstlendikleri projelerin bedeli 50 milyar dolar iken, 2014 yılı mart ayı itibariyle bu rakam 277.7 milyar dolara ulaştı. Öte yandan dünyanın en büyük 250 müteahhitlik şirketinden 38’i Türk firması oldu.

Haberin Devamı

200 milyon dolarlık proje satışta

ÜNAL İnşaat ve Özler İnşaat konsorsiyumu tarafından inşa edilen ‘İstanbul İnn Levent’ projesi satışa çıktı. Proje, Tekfen Tower ve Levent Loft projelerinin hemen arkasında yerini alırken Kanyon’a 350 metre, Büyükdere Caddesi’ne 200 metre uzaklıkta konumlanıyor. İlk bloğun teslim tarihi için 15 ay öngörülen ve 200 milyon dolar hacimli olan proje, 17 katlı tek blokta 135 konut ile ofis yer alıyor. Toplam 5 blokta ise 650 konut ile ofise yer veriliyor. Projedeki konutlar metrekaresi 4 ila 5 bin dolar aralığında değişirken, ofisler metrekaresi 5 bin dolardan alıcısını bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!