Sınıra son teknoloji radar

Güncelleme Tarihi:

Sınıra son teknoloji radar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 15:40

Meteksan Savunma Sanayii şirketinin sınır ve alan güvenliğine yönelik alan tarama ve çevre gözetleme radarı olan 'Retinar PTR' tanıtıldı. Radar 4 kilometre menzilden insan ve hayvanı ayırt edebiliyor.

Haberin Devamı

Yeni nesil radarın tanıtımı için Bilkent Otel'de etkinlik düzenlendi. Taşınabilirlik ve kolay kullanım için geliştirilen radar, insan ve hayvan büyüklüğündeki hareketli cisimleri 4 kilometreye kadar tarayabiliyor. Algılanması ve tespit edilmesi zor olan radar, güç tüketiminin az olması ve yaklaşık 8 saat operasyon yapabilme özelliği ile de dikkat çekiyor. Radar hakkında bilgi veren Meteksan Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Kerem Alparslan, "Seçtiğiniz bir bölgede radar taraması yaparak bir koruma bandı ve güvenlik bölgesi oluşturur. Koruduğu bölge içerisindeki bütün küçük hareketlikleri bile tespit eder. Onları hedef olarak belirler. Bu hedefleri takibe alır ve seçilen hedefleri detaylı incelemek ve teşhis etmek üzere çok özel algoritmalar ile analizler yapar. Bu sayede insan ve hayvan tespiti ve teşhisi dahil çok ciddi doneler sunar." dedi

Kullanım alanları hakkında da bilgi veren Alparslan, karakol güvenliği, sınır güvenliği, devreye gezen timlerin kamp güvenliği, kıyı güvenliği ve kritik tesislerin güvenliği gibi yerlerde kullanabilecek bir sistem olduğunu belirterek, "Kritik tesisler, boru hatları, enerji santralleri ve hava alanları gibi bu tür tesislerin güvenliğini sağlayacak bir sistem. Tasarımı küçük, kompakt, hafif ve taşınabilir olarak yapıldı. Taktik saha için kullanımı son derece uygun bir ürün. Taşınabilir olmasının yanı sıra araca entegre konfigürasyonu söz konusu. Bu şekilde aslında tam güvenliği sağlayacak bir yapı olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

'ÜRÜN TAMAMEN MİLLİ OLARAK GELİŞTİRİLMİŞTİR'

Radarın 2 kişi tarafından rahatlıkla taşınabildiğini belirten Alparslan, şunları kaydetti:
"Kullanım kavramının rahat olmasına gerçekten çok önem atfettik Çok iyi ve rahat kullanılan bir ara yüzü var. Dizüstü bilgisayarla kontrol ediyorsunuz tabi ki başka bilgisayarlar ile de kontrol edebilirsiniz. Kullanıcı ara yüzü son derece rahat kullanılır uzman bir operatör olmanıza gerek yok. Hatta tabletten, akıllı telefondan da kullanabilirsiniz. Uzak kontrol arabirimi ile uzak mesafelerden telsiz olarak kullanabilirsiniz. Bunların dışında, en önemli fark yarattığımız yerlerden bir tanesi, insan ve hayvanları ayırt edici ve tespit edici çok ciddi algoritmalar içeriyor. Ürün tamamen Meteksan Mühendisleri tarafından milli olarak geliştirilmiştir. Özgün bir yapısı var. Donanımı yazılımları algoritmaları tamamen milli ve özgündür. Bu sayede hem milli ve sayısal tabanlı olması sayesinde değişik kullanım ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir ve geliştirilebilir. Bunun ötesinde üretiminde dışa bağımlılık sıfırdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!