Şimşek’ten ABD’ye soykırım protestosu

Güncelleme Tarihi:

Şimşek’ten ABD’ye soykırım protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 00:00

ÖİB’in Petkim satışında aralarında Ermeni ortağın yer aldığı konsorsiyumu devredışı bıraktığı gün, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ABD Dışişleri ile DEİK’in ortak düzenlediği konferanstaki konuşmasını yapmayacağını bildirerek "Ermeni tasarısı"nı protesto etti.

ÖZELLEŞTİRME İdaresi’nin Petkim satışında, Ermeni ortağın yer aldığı konsorsiyumu devredışı bıraktığı gün, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de ABD Dışişleri’nin düzenlediği, "Türkiye: Başarı Öyküsü" başlıklı konferanstaki konuşmasını yapmayacağını bildirerek "Ermeni tasarısı"nı protesto etti. Şimşek önceki akşam, ABD Dışişleri’ne bu kararı Ermeni soykırımının tanınmasına ilişkin tasarının, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabulü nedeniyle aldığı mesajını da iletti. Ermeni soykırım tasarısının kabulünün etkili olduğu yorumları yapılan Petkim kararı ile Şimşek’in iptalinin çakışması dikkat çekti. ABD Dışişleri’nin, bir ülke için özel olarak ilk kez düzenlediği, "Türkiye: Bir Başarı Öyküsü" başlıklı konferans, 22 Ekim’de Washington’da yapılacaktı. Şimşek konuşmasını iptal edince, ABD Dışişleri de konferansı iptal etmek zorunda kaldı. Toplantı haftasonu Washington’da başlayacak, IMF-Dünya Bankası’nın geleneksel Sonbahar Toplantıları takvimine denk getirilmişti. ABD Dışişleri’nin düzenlediği bu yemekli konferansın organizasyonunu ise TOBB bünyesindeki DEİK (Dış Ekonomi İlişkiler Konseyi) yapacaktı.

EKONOMİ YÖNETİMİ ABD’DE: Bakan Şimşek ile ekonomik birimlerin bürokratları, IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılmak üzere, bu sabah Washington’a gidiyor. ABD’ye giden heyette Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, başkan yardımcıları ile diğer bürokratlar buunacak. Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince de toplantılara katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!