Şimşek Meclis’te nişan tebriklerini kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Şimşek Meclis’te nişan tebriklerini kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 00:00

Beş ay önce ABD’li eşinden boşanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, nişanlandığı haberinin önceki gün medyada yer almasının ardından dün Meclis oturumunda milletvekili arkadaşlarının tebriklerini kabul etti.

Haberin Devamı

Şimşek, “En kısa zamanda evlenmeyi düşünüyoruz. Bu benim özel hayatım olduğu için beni mazur görün. Ayrıntılara girmek istemiyorum” dedi. Şimşek, “Bu yaz bir düğün bekleyelim mi?” sorusuna, “En kısa zamanda” yanıtını verdi. Şimşek, nişanlanmasına rağmen parmağında yüzük olmadığının hatırlatılması üzerine, “Ben eskiden de yüzük takmazdım, o yüzden parmağımda yüzük yok” dedi. Şimşek, “Düğünden sonra yüzük takacak mısınız?” sorusuna da, “Sonrasına bakarız” yanıtını verdi. Şimşek, “Nişanlınıza tek taş yüzük aldınız mı?” sorusuna gülümsemekle yetindi.
Bakan çocuk istiyor
Şimşek’in nişanlanması, Meclis’in en önemli gündem maddesini oluşturdu. Kulislerde, “Boşanalı 5 ay oldu, biraz acele etmiş” sözlerinin yanı sıra, “Evlenmekle doğru karar vermiş. Doğrudan nikâh yapmalıydı” şeklinde değerlendirmeler de yapıldı. Şimşek’i yakından tanıyan milletvekilleri, “Bakan’ın çocuk sahibi olmak istediğini, bir an önce evlenmesinin bu açıdan doğru olduğunu” belirttiler. Şimşek, ABD’li eşiyle 8 yıl evli kalmış, çiftin çocukları olmamıştı. Şimşek, eşinden geçen temmuzda boşanmıştı.

Haberin Devamı

Yüzük takmıyor

Geçen temmuz ayında ABD uyruklu eşi Annalise Şimşek’ten boşanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, nişanlandı. Ancak yüzük takma alışkanlığı olmadığını belirten Bakan Şimşek, dün Meclis’te tebrikleri kabul ederken de yüzüksüzdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!