‘Şimdi al zamanı'

Güncelleme Tarihi:

‘Şimdi al zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 22:15

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, gayrimenkul sektörünü ve konut fiyatlarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

İş hayatı boyunca 4 büyük krizle karşılaştıklarını dile getiren Polat “Hayatım inşaatlarda geçti. Bugün İstanbul’da konut fiyatları artık gidebileceği en dibe gitmiştir, tamamen maliyettir. Bundan daha ucuza indiğinde o şirket battı demektir. Bir ay sonrasını değil de 2-3 sene sonrasını düşünüyorsanız kesinlikle yatırım tavsiyem konuttur. Şimdi ‘al’ zamanıdır. Yatırımcılar bu treni kaçırmasınlar” diye konuştu. Krizlerden çıkışta her zaman konutun kazandırdığını, 4 büyük krizin sonunda bunu gördüklerini ifade eden Polat, “2001 krizi esnasında Polat Tower’ın inşaatını yapıyorduk. 400 bin dolarlık daireleri maliyetine satalım dedik ve 200 bin dolardan sattık. Alanlar, kriz bittiğinde 400 bin dolara sattılar. Krizlerden çıkışta konut her zaman kazandırır. Yatırımcılar bu treni kaçırmasınlar” dedi.

Haberin Devamı

1500 AİLEYİ TAŞIDI

Polat, teslimlere başladıkları ‘Piyalepaşa İstanbul’ projesinin Türkiye’nin özel sektör tarafından inşa edilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Proje kapsamında 250’den fazla binayı yıktık. 1.500’e yakın aileyi farklı yerlere taşıdık. Süreci ilk günden beri müzakere yoluyla yürüttük ancak içinde kötü niyetli olanlar da vardı. Kentsel dönüşümde kötü niyetli yatırımcı ve kötü niyetli hak sahibine karşı sert tedbirler alınmalı. Çünkü diğer türlü hak sahipleri mağdur oluyor. Burası kolay bir yer değildi. Ciddi bir açgözlülük var, kentsel dönüşüm gecikiyor.”

Projenin şanssız bir döneme denk geldiğini de ifade eden Polat, sektörün bundan sonraki en önemli probleminin finansman sorunu olacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!