Silivri doğalgaz deposu BOTAŞ'a devredildi

Güncelleme Tarihi:

Silivri doğalgaz deposu BOTAŞa devredildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 10:11

EPDK, Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nin TPAO'ya ait olan tüm hak ve yükümlülüklerinin de BOTAŞ'a devrine karar verdi 

Haberin Devamı

Yer altındaki Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nin tüm hak ve yükümlülükleri, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) devredilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 
Buna göre EPDK, 29 Eylül 2016 tarihli toplantısında Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nin, BOTAŞ mülkiyetine geçmesi yönünde daha önce alınan karar çerçevesinde, tesisin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ait tüm hak ve yükümlülüklerinin de bu kuruma devredilmesini uygun buldu. 
EPDK, tesise ilişkin devrin ardından doğalgaz piyasasında faaliyet gösteren tarafların, piyasa hareketlerini takip edebilmeleri için depolama şirketine ait yeni internet sitesinin ve hizmet alanları ile depolama şirketi arasındaki bilgi alışverişinin yapılmasına yönelik adres, elektronik posta adresi, telefon ve faks bilgilerinin piyasa katılımcılarına bildirilmesi için kuruma iletilmesini de istedi.

Haberin Devamı

BOTAŞ DEPOLAMA FAALİYETİNİ BAĞIMSIZ YÜRÜTECEK 

EPDK'nın söz konusu tesisin kullanımına ilişkin usul ve esaslarda yaptığı değişikliğe ilişkin Kurul kararında da depolama şirketi olarak yetkilendirilmiş tüzel kişinin BOTAŞ olduğu belirtildi. 
EPDK kararları uyarınca, tesisi kullanmak isteyenler için açık, adil, şeffaf ve ayrımcılık gözetmeyen bir uygulama oluşturulması için BOTAŞ, depolama faaliyetlerini diğer faaliyetlerinden bağımsız olarak yürütecek. Buna ek olarak BOTAŞ, depolama hizmet sözleşmesinin hükümlerine de hizmet alanı olarak uyacağını taahhüt edecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!