Silajlık mısır çiftçinin yüzünü güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Silajlık mısır çiftçinin yüzünü güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 14:15

Kütahya’nın Simav ilçesinde bu yıl ekilen silajlık mısırın hasadına başlanırken, çiftçinin sonuçtan memnun olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

TARIM ve Orman Bakanlığının yem bitkisi üretimini teşvik etmek, hayvansal üretimi desteklemek ve üretim maliyetlerini azaltmak amacıyla yürüttüğü proje kapsamında, Simav’da silajlık mısır ekimi yapıldı. Ürünün hasadı ise yapılmaya başlandı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir, mısır tohumlarının proje kapsamında, geçen ilkbahar aylarında bakanlık tarafından temin edilerek, çiftçilere ücretsiz dağıtıldığını belirtti. İlçenin değişik köylerinde 500 dekarlık bir alana ekim yapıldığını söyleyen Tokdemir, "Elde edilen sonuç çiftçimizin yüzünü güldürdü. Silajlık mısır üretiminin yaygınlaşmasıyla Simav’da hayvancılık çok daha iyi bir boyuta gelecektir" dedi. Üreticinin silajlık mısırın üretiminden son derece memnun olduğuna vurgu yapan Tokdemir, "Üreticilerimiz bize teşekküre geliyorlar. Bundan böyle arazilerimize silajlık mısır ekimi gerçekleştireceğiz. Silajlık mısır sayesinde hayvancılık alanında yaptığımız masraflarımızın büyük boyutta düşeceğine inanıyoruz. Silajlık mısır yeni gelir kaynağımız olacak şeklinde konuşuyorlar" dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!