Sigorta primlerini taksitle ödeme imkanı

Güncelleme Tarihi:

Sigorta primlerini taksitle ödeme imkanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 12:20

Aviva Sigorta'nın, trafik ve DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu-Zorunlu Deprem Sigortası)) dışındaki tüm bireysel sigorta ürünlerinin primlerini 12 taksitte ödeme imkanı sunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat, konuyla ilgili yazılı açıklamada, artık sigorta ödemelerinin de su, elektrik, telefon giderleri gibi sabit bir harcama olarak yapılabileceğini belirtti.

Fırat, 12 taksit uygulamasının sigortalı olma bilincini artıracağını ifade ederek, diğer taksit kampanyalarının da sürdüğünü, Aviva Sigorta'nın 12 taksit kampanyasının, Advantage, BonusCard, CardFinans ve Maximum kredi kartları ile yapılan tüm Sanal POS işlemlerinde geçerli olacağını kaydetti.

Verilen bilgiye göre, sigorta primlerinde 12 taksit imkanı ilk defa 24 Ağustos 2007 tarihinde yayınlanan Sigorta Şirketleri ve Reasürans Şirketlerinin Kuruluş ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile mümkün oldu.
Prim tahsilatında serbestlik dönemini başlatan yönetmelik öncesinde şirketler sigorta primlerini yüzde 25 peşin, 5 taksit olarak tahsil ediyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!