2 Temmuz sigara ve alkol zammı uygulanacak mı?

Güncelleme Tarihi:

2 Temmuz sigara ve alkol zammı uygulanacak mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 09:36

2 Temmuz sigara ve alkol zammı gündem konusu olurken, konuyla ilgili açıklama geldi. Bakanlar Kurulu kararı ile 2 Temmuz sigara ve alkol zammının uygulanmaması kararlaştırıldı

Haberin Devamı

Hükümet, aldığı kararla Temmuz ayında sigaraya enflasyon zammını yapmama kararı aldı.

Yasa gereği alkol ve sigaraya Ocak-Temmuz aylarında geçmiş 6 aylık ÜFE (Üretici Fiyatları Endeksi) oranı kadar otomatik zam yapılıyor. Temmuz dönemi için Bakanlar Kurulu kararı ile bu zammın sigaraya uygulanmaması kararı alındı.

2 Temmuz sigara ve alkol zammı uygulanacak mı

Karar bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Erteleme kararında alkol ürünleri yer almadığı için 3 Temmuz pazartesi günü açıklanacak Ocak-Haziran dönemi enflasyonu oranında alkollü içeceklerin ÖTV'si aratacak. Dolayısı ile bu ürünlerinin fiyatlarına zam gelecek.

MALİYE BAKANLIĞI AÇIKLADI

Haberin Devamı

Konu ile ilgili Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında ise şöyle denildi: "Bugünkü Resmi Gazete’de sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan ÖTV tutarlarına ilişkin 2017/10462 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmıştır.

Sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu ÖTV tutarları, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında TÜİK tarafından ilan edilen Yİ-ÜFE oranı kadar artırılmaktadır.

Bu yılın Temmuz-Aralık dönemi için ise 2017 yılı enflasyon gelişmeleri ve yılsonu hedefleri göz önünde bulundurularak, sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan söz konusu maktu ve asgari maktu ÖTV tutarlarının artırılmaması uygun görülmüştür."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!