Siemens ve bayilerine 10.6 milyon YTL'lik ceza

Güncelleme Tarihi:

Siemens ve bayilerine 10.6 milyon YTLlik ceza
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2005 12:46

Rekabet Kurulu, Siemens ve bayilerine, Siemens koordinatörlüğünde oluşturulan Siemens bayilik sistemi ve sistem sonrası kamu ihalelerinde gerçekleştirilen rekabete aykırı eylemler nedeniyle toplam 10.6 trilyon lira (10.6 milyar YTL) ceza verdi.

Haberin Devamı

Rekabet Kurulu, Siemens’in koordinatörlüğünde oluşturulan Siemens bayilik sistemi ve bu sistemin kamu alımlarında, rekabete aykırı eylemlerde bulundukları, imzaladıkları entegratörlük sözleşmesiyle Ultra Ulaşım Trafik San. ve Tic. Ltd. Şti’yi de sisteme dahil ederek trafik sinalizasyon pazarında rekabeti sınırladıkları gerekçesiyle açtığı soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda Siemens, TKS Trafik Kontrol Sistemleri, Trasin Elektronik, Sintek Elektronik,EMT Ltd. Şti, SFA Elektronik, Ortana Elektronik, Sinyalizasyon Elektronik, Ultra Ulaşım Trafik şirketlerinin Rekabet Yasasının 4’üncü maddesini ihlal ettikleri sonucuna varıldı.

Kurul, Siemens’e rekabet ihlalindeki rolü ve ekonomik gücünü dikkate alarak 10.2 trilyon lira idari para cezası verilmesini kakarlaştırdı. Ayrıca bildirilmeyen bayilik sözleşmeleri nedeniyle de 3.3 milyar lira ceza uygulanmasını kararlaştırdı. Şirketin yönetim organlarında yer alan kişilere de 3.3 milyar liranın yüzde 5’i oranında ceza verilmesi benimsendi.

Haberin Devamı

Kurul, Siemens bayilik sözleşmeleri ve sisteminin, sözleşmelerde yer almamakla birlikte kamu ihalelerinde ortaya çıkan danışıklı teklif verme gibi rekabet karşıtı eylemlere son vermesini de kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!