Siemens: Türkiye Orta Asya köprümüz

Güncelleme Tarihi:

Siemens: Türkiye Orta Asya köprümüz
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sanayi ve bina otomasyonları alanında dünyanın en büyük kuruluşu olan Siemens, Türki cumhuriyetlerle Ortadoğu pazarına Türkiye üzerinden açılmayı planlıyor. Siemens'in Otomasyon Bölümü Başkanı Klaus Wucherer, bölgesinde büyük jeopolitik önemi bulunan Türkiye'nin özellikle Orta Asya'daki Türk cumhuriyetleriyle olan iyi ilişkileri sayesinde Siemens'in bu yeni pazara açılım şansına sahip olduğunu belirtti.

Siemens'in Frankfurt'ta düzenlediği ‘‘Endüstride Bilgi Teknolojileri Devrimi’’ konulu basın paneli çerçevesinde Türk gazetecilerle özel bir görüşme yapan Wucherer, Türkiye'de standardın çok yüksek olduğunu ve sadece teknik değil mühendisliğin de ilerlediğini belirterek, Alman Siemens'in yeni pazarlara açılırken bu niteliklerden yararlanmayı planladığını söyledi.

Otomasyon alanında Simko'da yaratılan yıllık cironun 250 milyon mark olduğunu da kaydeden Wucherer, ‘‘Siemens dünyanın dört bir yanında aktif bir şirket. Birçok bölgede temsilcilikleri var. Ortadoğu'da da belli ölçüde temsil ediliyor. Ancak Türki cumhuriyetlerle hiçbir ilişkisi yoktu. İşte yeni bir pazar olarak, özellikle basit ürünler alanında Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz’’ dedi.

Wucherer'in açıklamasına göre, Siemens'in bundan sonraki hedefi, uzmanlıkları belirli ülkelere, mühendislere bırakmak. Örneğin Orta Asya'daki Türk cumhuriyetlerinde ana endüstri (demir-çelik, çimento v.) dallarında Türk mühendislerden yararlanılması düşünülüyor.

Siemens'in İcra Komitesi üyesi Edward Krubasik de, sanayi otomasyonu alanındaki cironun yüzde 44'ünün Almanya'da elde edildiğini ve bu oranın 4-6 yıl içinde dünyaya yayılacağını belirterek, ‘‘Önümüzdeki 10 yıl içinde bu alanda pazarın yarısı Asya'da olacak’’ dedi.

İnsan yerine bilgi dolaşımı

SIEMENS, Frankfurt'ta düzenlenen toplantıda geleceğe dönük vizyonlarını açıkladı. Bu çerçevede şirketin yeni sloganı ‘‘insan yerine bilginin dolaşımıydı’’. Panelin açış konuşmasını yapan Klaus Wucherer, 1980'lerde bürolarda yaşanan bilgi devriminin şimdi artık bütün endüstriyi kapsadığını, mikroelektroniğin endüstriyi değiştirdiğini belirterek, sanayi ve bina otomasyonu sayesinde ürün maliyetleri ve enerji harcamalarının azalacağını bildirdi.

Wucherer, endüstrideki bilgi devrimi sayesinde komünikasyonun bütün hiyerarşi aşamalarının ötesine geçeceği söyledi; ‘‘Bilgi teknolojisinde devrimle birlikte komünikasyon hiyerarşiler üzerinden değil, doğrudan gerçekleşmektedir. Yatay ya da dikey düzeyde herkes herkesle iletişim içinde’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!