Siber saldırılar ile ilgili ürküten açıklama

Güncelleme Tarihi:

Siber saldırılar ile ilgili ürküten açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 14:16

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Akça "1 saatlik bir siber saldırının maliyeti 1 milyar dolar. Bunlar korkunç rakamlar" dedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan ise, siber savaşların artık konvansiyonel savaşların da önüne geçtiğine işaret etti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin bilişim güvenliği, siber güvenlik alanlarında çalışacak yetişmiş insan gücü ihtiyacı için Bilişim İnovasyon Derneği tarafından Turkcell sponsorluğu ve Mental IK desteği ile gerçekleştirilen "Cyber Camp 2017 Kış Kampı (Siber Güvenlik Kampı)" İstanbul'da başladı.

Etkinliğin açılışına katılan BTK Başkanı Sayan, bilgi teknolojileri ve iletişim işinin odağında gençlerin bulunduğuna işaret ederek, teknolojinin geldiği nokta hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sayan, bilişim çağının hızla ilerlediğine atıfta bulunarak, şunları anlattı:

"Geldiğimiz noktada siber savaşlardan, nesnelerin internetinden bahsediyoruz. Artık akıllı nesnelerin birbiri ile iletişim kurduğu bir çağdayız. Gelinen noktada, akıllı evler, akıllı cihazlar, sanayi alanında kullanılan akıllı cihazlar, nesnelerin interneti dediğimiz bu dünyanın bizi nasıl çepeçevre sardığını ve önümüzdeki günlerde ne kadar saracağını hepimize göstermekte. İnternet ve internete bağlı cihazlar olmadan bundan sonraki yaşamımızı sürdürmemiz adeta mümkün değil. Evde cep telefonunu unutmamız, cüzdan unutmaktan daha önemli hale geldi.

Haberin Devamı

Yaşam kalitemizi internetin güvenli ve verimli kullanımıyla ölçer hale geldik. Bilişimle ilgili konular ve internet hayatımızın her alanını sarıyor. Bu kadar bizi saran birşeyde önümüzdeki sorunların en büyüklerinden biri de siber güvenlik. İnternet hızımızı artırdıkça aynı oranda siber tehditlerle, istenmeyen içeriklerle karşı karşıya kalacağız. Siber savaşlar artık dünyanın her tarafında konvansiyonel silahların da, konvansiyonel savaşların da önüne geçmiş durumda."

SİBER TEHDİTLER DE DAHA AKILLI HALE GELDİ

Geçtiğimiz aylarda siber güvenliğe ciddi yatırımlar yapan ABD'nin karşı karşıya kaldığı siber saldırıyı anımsatan Sayan, hızlar ilerledikçe tehditlerin kabuk değiştirerek devam ettiğini, özellikle akıllı cihazların artmasıyla, siber tehditlerin de daha akıllı hale geldiğini, her geçen gün saldırılara açık cihazların sayısının arttığını, bunlara yönelik tehditlerin sayısının da hızlı şekilde yükseldiğini bildirdi

Haberin Devamı

1 SAATLİK SALDIRININ MALİYETİ 1 MİLYAR DOLAR

Bu durumu yönetmek gerektiğini belirten Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, bu yönetim için güvenliğin nasıl temin edileceğinin bilinmesi gerektiğini, bilgi, veri, cihaz, insan, ülke güvenliğinin geleceğin en büyük problemi olarak insanlığın önünde durduğunu anlattı.

Akça, bu güvenliğin sağlanabilmesi için ciddi çalışmalar yapan, trilyon harcayan ülkeler bulunduğunu anımsatarak, "Türkiye'de hızlı şekilde bu çalışmalara başlandı. Siber saldırı dünyanın en önemli problemlerinden biri haline geldi. Türkiye'de bunları yaşıyor, dünyada yaşıyor. Sanırım Eylül ayında ABD'de 5-6 saatlik bir siber saldırının ABD ekonomisine maliyeti 5-6 milyar dolar diyorlar. Yani 1 saatlik bir siber saldırının maliyeti 1 milyar dolar. Bunlar korkunç rakamlar. Bunlarla mücadele etmekte kolay değil elbette ama iyiler hep galip gelecektir. İyi olmak için çalışmak, gayret etmek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!