Siber korsan sigortası

Güncelleme Tarihi:

Siber korsan sigortası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:48

BAĞIMSIZ Türk sigorta broker şirketi olarak faaliyet yürüten Martin&Martin Yönetim Kurulu Başkanı Can Ateş, dijitalleşme ile birlikte siber risklerin de artık şirketlerin varlıklarına yönelik yangın, deprem ya da soygun gibi fiziksel tehditler kadar önemli bir risk alanına dönüştüğüne dikkat çekti.

Haberin Devamı

Son yıllarda şirketlerle ilgili, yangın haberlerinden çok siber saldırı haberlerinin daha fazla gündeme geldiğini kaydeden Ateş, “Günümüzde bir şirketin bilgi işlem altyapısı artık o şirketin her şeyi. Şirketlerin yatak odası dediğimiz en önemli ve en mahrem bilgilerinin saklandığı bilgi işlem merkezine yönelik tehditler artık etki alanı çok büyük, çok şiddetli itibar sarsıcı hale gelebiliyor. Şirketle bu risk için önceden aldıkları önlemler kadar, böylesi bir tehdidin gerçekleşmesi halinde süreci nasıl yönettikleri de önemli” dedi.

BANKA-HASTANE-GSM ŞİRKETİ HEDEF

Özellikle çok sayıda müşterinin kişisel bilgileri, kredi kartı detayları gibi çok önemli verileri bünyesinde tutan, bankalar, perakende şirketleri, GSM operatörleri, kamu kuruluşları başta olmak üzere küçük büyük her şirket için siber saldırıların somut ve artçı etkileri olduğunu vurgulayan Ateş, “Siber korsanlar arasında veri merkezlerini sürekli çalıştırmak zorunda olan finans kuruluşlarının cazibesi yüksek. Bu nedenle ilk olarak bankalar, menkul kıymet şirketleri, aracı kurumlar hedef alınıyor. Hastaneler, perakende zincirleri ve telekomünikasyon şirketleri yanı sıra kredi kartı bilgisi tutan tüm şirketler risk altında bulunuyor” diye konuştu.
Ateş şunları anlattı: “Türkiye’de, biz AIG ile işbirliği yaparak 2013’ten bu yana siber saldırıları teminat altına almaya başladık. Türk şirketleri için konu henüz çok yeni. 10 şirket ile siber saldırı teminat poliçesi yaptık.”

Haberin Devamı

Süreci özel ekip yönetiyor

MÜŞTERİ bilgilerinin çalındığı bir siber saldırıya maruz kalan şirketlere olan güvenin çok hızla sarsıldığına işaret eden Can Ateş, bu konudaki sigorta sisteminin nasıl işlediğini şöyle anlattı: “Siber bir saldırı başladığında poliçe devreye giriyor. Anlaşmalı olduğumuz bir hukuk firması hemen konuyu hukuki açıdan ele alarak, yasal adımları atıyor. Kurumun imajının sarsılması riskine yönelik olarak da halka ilişkiler şirketi devreye giriyor. Gerekli açıklamalar, müşterilerin bilgilendirilmesi gibi tüm süreçler bu ekip tarafından yürütülüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!