Sheraton Adana 2013'te açılacak

Güncelleme Tarihi:

Sheraton Adana 2013te açılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 14:01

İnşaat, enerji, lojistik ve servis sektörlerinin ardından turizm sektörüne giren Adalı Holding, Seyhan Nehri kıyısında yaptığı otelin işletiminde, Sheraton Oteli işletmecisi Starwood Hotels&Resorts ile anlaştı. Adana Sheraton'ın, 2013 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Adalı Holding grup şirketlerinden Serka Turizm ile Starwood Hotels & Resorts arasındaki imza töreninde konuşan Adalı Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Hünkar Şevki Adalı, Adana'daki otelin grubun ilk turizm yatırımı olduğunu belirtti.

Memleketleri Adana'da önemli bir markayla otel inşa etmenin bu alandaki iddialarının en önemli kanıtı olduğunu vurgulayan Adalı, otelin, mimari yapısı, sunduğu imkanlar ve hizmet anlayışıyla Adana'ya yeni bir boyut kazandıracağını, sadece Adana'ya gelenlere değil, Adana'da yaşayanlara da benzersiz olanaklar sunacağını anlattı.

Adalı Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Serdal Adalı ise holdingin temellerinin 1962 yılında babası Hasan Adalı'nın girişimleriyle başladığını, Adana, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'daki taahhüt işlerinden sonra Adana İncirlik Hava Üssü'ndeki projelerle devam eden çalışmalarının 50. yıla yaklaşırken, bugün dünyanın geniş bir coğrafyasına yayıldığını söyledi.

Adalı, “Adalı kalitesini sektöre taşımanın heyecanı içindeyiz. Otel ile Adana'nın bacasız sanayiden daha fazla pay alacağına inanıyoruz. İlk yatırımı Sheraton ile gerçekleştirmekten mutluyuz. Turizm sektöründe önümüzdeki dönemde yatırımlar öncelikli. İstanbul, Ankara, İzmir ve KKTC ile alakalı fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Bu alandaki iddiamızı daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.

SEYHAN NEHRİNDEN ESİNLENİLDİ

Adalı Holding Genel Müdürü Aytaş Demirtaş da grubun 200 milyon doları aşan cirosuyla büyüme odaklı yatırım anlayışını sürdürdüğünü, büyüme alanlarından birinin de turizm olacağını, grubun ilk yatırımlarını gerçekleştirdiği Adana'ya bir otel kazandırmasının, yatırımların başlangıcını simgelemek açısından önemli olduğunu kaydetti.

Demirtaş, Adalı Holding olarak bölgeyi ekonomik ve sosyal açıdan çok iyi tanıdıklarını, bölgenin dinamiklerini, potansiyellerini ve ihtiyaçlarını çok iyi takip ettiklerini, Adana'nın günden güne büyüyen potansiyeli ile 2007 yılında grubun yatırım gündemine girdiğini dile getirdi. Demirtaş, fizibilite çalışmaları sonrasında oteli Adana'nın can damarı olan Seyhan Nehri kıyısında yapmaya karar verdiklerini, 64 bin metrekare inşaat alanına sahip otelin Adana'nın modern yüzünün şekillendiği bir noktada yer aldığını söyledi.

Adana'nın sembolü olacak otelin tasarımının 2 Design Group tarafından yapıldığını belirten Demirtaş, “Burada Seyhan Nehri yapısıyla bize örnek teşkil etti. Projemiz Seyhan Nehri'nden esinlenilerek 'S' harfi şeklinde bir tasarımla hayata geçiriliyor. Nehrin akışını sembolize eden tasarım, büyük bir tesadüfle hem Seyhan'ın hem yatırımcı firma Serka Turizm A.Ş'nin hem de markamız Sheraton'ın baş harflerini buluşturuyor” diye konuştu.

Aytaç Demirtaş, 87 milyon dolar yatırım bütçesi öngördükleri otelin kaba inşaatının hızla devam ettiğini ifade ederek, otelin 2013 yılında hizmete gireceğini, 300 kişiye iş imkanı sağlayacağını ve Adana için dolaylı istihdam yaratacağını anlattı.

STARWOOD

Starwood Hotels&Resorts Doğu ve Orta Avrupa Başkan Yardımcısı ve Bölge Direktörü Thomas Willms, Türkiye'nin 5. büyük şehri olduğunu öğrendiği Adana'nın, 1,6 milyon nüfusuyla büyük bir potansiyel barındırdığını, otelin çok önemli bir turizm ve buluşma noktası olacağını anlattı.

Otelin Adana Havaalanı'na 4,5, kentin tarihi merkezine 1,5 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Willms, otelin 28'i suit olmak üzere 237 misafir ve servis odasından oluştuğunu, tam donanımlı iş merkezi ve 3 bin metrekare büyüklüğünde toplantı salonu, 2 balo salonu, 5 ek toplantı salonu, 2.500 metrekarelik SPA ve fitness alanı olan otelde, açık ve kapalı yüzme havuzları da olacağını kaydetti.

Starwood Hotels& Resorts'un 75 ülkede 400 oteli işlettiğini ve Sheraton'un 9 markasından biri olduğunu belirten Willms, 100 ülkede 145 bin çalışanla hizmet verdiklerini, kuruluşun büyümeye devam ettiğini, önümüzdeki 3 yıl içinde Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'da 50 yeni otel açacaklarını ve 2013'te Adana'da açılacak otelle Türkiye'deki otel sayısının 6'ya çıkacağını söyledi.

İstanbul'da Sheraton Maslak ve Ataköy, W İstanbul, Ankara'da Sheraton ve Lugal ile Sheraton Çeşme otelini işletttiklerini anımsatan Willms, “Türkiye bizim için çok önemli bir piyasa. Adana'nın açılmasıyla birlikte 3 yeni otel eklenecek. Bu sene ekim ve kasım gibi Meridyen Etiler ile Bursa'da iki otel açılacak” dedi.

“KKTC'DEKİ OTELİN TEMELİ BİR YIL İÇİNDE ATILIR”

Hünkar Şevki Adalı, bir soru üzerine, diğer şehirlerdeki arazi araştırmalarının devam ettiğini, KKTC'deki otelin temelini bir yıl içinde atabileceklerini belirterek, diğerlerinin temelini de 5 yıl içinde atmış olacaklarını söyledi.

Otel işletmeciliğinde bulunmayı düşünmediklerini belirten Adalı, “Ancak yatırım bölümünde olacağız ve genelde de uluslararası zincirlerle çalışmayı arzu ediyoruz” dedi.

Adana'daki otel inşaatında yatırımı yüzde 100 Adalı Holding'in yaptığını, işletme bacağında da Sheraton'ın görevlendirildiğini anlatan Adalı, “Görüşmeler 1-1,5 yıldır devam ediyor. Onları da ikna etmek güç oldu. Adana destinasyon olarak bilinen bir yer değil. Adana'ya 5 yıldızlı bir otel zincirini getirmek başlı başına bir hadiseydi” diye konuştu.

Şevki Adalı, enerji sektöründeki yatırımlarına ilişkin sorular üzerine, şu anda enerji projelerinde herhangi bir yabancı ortak arayışları olmadığını ifade ederek, 1 ay kadar önce 27 megavat gücünde bir HES'i devreye aldıklarını, devam eden ve toplam gücü 130 megavata ulaşan 4 HES projesinin devam ettiğini söyledi.
Özelleştirme ihaleleri ile ilgili olmadıklarını ifade eden Adalı, daha çok proje üretmeye çalıştıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!