Sharon Stone’u ’Vadi’ye aldı ihracatçıyı ABD’ye çağırıyor

Güncelleme Tarihi:

Sharon Stone’u ’Vadi’ye aldı ihracatçıyı ABD’ye çağırıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2006 00:00

Sharon Stone ve Andy Garcia’nın "Kurtlar Vadisi" dizisinde rol almasını sağlayan BMH Worldwide’ın kurucu ortağı Hüma Alpaytaç Gruaz, Türk ihracatçılarına ABD pazarına daha fazla açılmanın yollarını anlatmaya geliyor. Gruaz, "ABD’de çok fırsat var. Bu fırsatları kullanın" dedi.

ABD’li ünlü film yıldızları Sharon Stone ve Andy Garcia’nın ’Kurtlar Vadisi’ dizisinde oynamasını sağlayan BMH Worldwide şirketinin kurucu ortaklarından Hüma Alpaytaç Gruaz, bu kez Türk işadamlarına ABD pazarına girmenin yollarını anlatacak. Pazarlama, tanıtım ve ürün lansmanı dalında Amerika’nın en başarılı butik şirketlerinden biri sayılan Alpaytac’ın kurucusu ve Başkanı Hüma Alpaytaç Gruaz, 14 Aralık’ta İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin düzenlediği toplantıda Türk işadamlarına ’ABD pazarı, pazara giriş ve başarılı olma taktikleri’ konulu bir konuşma yapacak. 15 yıldır Amerika’da pazarlama ve iletişim danışmanlığı yapan Hüma Alpaytaç Gruaz, Türk ihracatçılara, "Amerika hálá fırsatlar ülkesi, yararlanın" çağrısında bulunacak.

FIRSATLAR AYAĞINIZA GELİYOR: ABD pazar analizi sonucunda Türkiye’nin mevcut ihracatını artırma ve yeni ürünleri pazara sunma konularında büyük imkanlara sahip olduğunu vurgulayan Gruaz, Amerika’nın hálá fırsatlar ülkesi olduğunu, küreselleşme ile bu fırsatların artık Türkiye’nin ayağına geldiğini ve Türk şirketlerinin zaman kaybetmeden bu fırsattan yararlanmaları gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN ABD’YE İHRACATI AZ: Türkiye’nin toplam ihracatının sadece yüzde 4’ünün ABD’ye yönelik olduğunu hatırltan Gruaz, Türkiye’nin ABD’nin ithalat yaptığı ülkeler arasında ise 39’uncu sırada yer aldığına dikkat çekti. Gruaz, ABD’nin toplam 1.7 trilyon dolarlık ithalatının içinde Türkiye’nin payının sadece 4.9 milyar dolar olduğunu vurguladı. Gruaz, ABD resmi verilerine göre, düşük maliyetli üretim merkezlerinden Çin’in ABD’ye yapılan tüm ithalatın yüzde 11.5’ini, Meksika’nın da yüzde 11.6’sını gerçekleştirdiğini belirterek, "Türkiye bu rekabetle mücadelede istikrarlı stratejiler yaratarak uygulamak zorunda" dedi.

ABD’YE YETERİNCE GİRİLMEMİŞ: Gruza, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin toplam ihracatının 80 milyar dolar civarında olması, Türk ürünlerinin küresel pazarlarda kabul gördüğünün göstergesi. Bununla birlikte ABD pazarına yeterince girilmemiş. Tekstil ve giyim, 1.9 milyar dolarla ABD’ye yapılan ihracatın başını çekiyor, bunu 893 milyon dolarla demir ve çelik takip ediyor. Diğer büyük kalemleri ise 372 milyon dolarla mücevherat ve 148 milyon dolarla işlenmemiş tütün oluşturuyor."

ÜRÜNLERİNİZİ PAZARA UYARLAYIN: Hüma Alpaytaç Gruaz, Türkiye’nin dünyanın en önemli pazarlarından biri olan Amerika pazarına girişinde en önemli anahtarlarından birisinin, Türkiye’nin sahip olduğu benzersiz güçlü yönleri ve yeteneklerinin stratejik olarak bir araya getirilmesi olduğunu söyledi. Amerikan müşterisinin Avrupalı müşteriden çok farklı olduğunu vurgulayan Gruaz, Türk işadamlarının markalarının/ürünlerinin Amerika’da başarılı olması için Amerikan tüketicisine hitap edecek nitelikte farklılaştırma ve uyarlama yapmasını önerdi.

Eski Türkiye yüzme şampiyonu

HÜMA Alpaytaç Gruaz, İstanbul Robert Lisesi’nden ’Üstün Atlet’ ve ’Mezunlar Derneği Sanat Ödülü’ alan eski bir Türkiye yüzme şampiyonu ve milli takım yüzücüsü. Pennsylvania’daki Bryn Mawr College’den İktisat ve Güzel Sanatlar alanlarında Magna Cum Laude ’Yüksek Şeref’ çift dereceyle mezun olan Gruaz, Rotterdam Art Academy’den Güzel Sanatlar yüksek lisans derecesi aldı. Çalışmaları Avrupa ve ABD’de sergilendi. ABD’ye gitmesinde ve yerleşmesinden de Gruaz’ın sanat tutkusu ve yaratıcılığı rol oynadı. Türkçe’nin yanısıra İngilizce, Fransızca ve Hollandaca biliyor. Hüma Alpaytaç Gruaz’ın eşi Bjorn Gruaz da ABD’de ünlülerin avukatı olarak tanınıyor.

2003’te Atatürk’ün Kızları ödülünü aldı

TÜRK Amerikan Kültür Derneği’nin eski başkanlarından olan Hüma Alpaytaç Gruaz, ABD’de ayrıca Türk kültürü ve tarihinin farkındalığı ve bilinirliği ile ilgili önemli çalışmalara imza atıyor. Gruaz, son üç yıldır Türkiye’nin olumlu imajını tanıtmak amacı ile Türk Amerikan Kültür Derneği ve T.C. Chicago Başkonsolosluğu ile işbirliğinde yapıyor. Türkiye’yi ve Türk kültürünü ABD’de tanıtmaya yönelik çabalarının sonucu olarak Gruaz, uluslararası alanda başarılı olan ve bulundukları toplumlarda mükemmelliğin örneğini oluşturan Türk kadınlarına verilen "Atatürk’ün Kızları" ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda medya sözcüsü, yazar olan Gruaz, The Wall Street Journal, The New York Times, USA Today’in yanı sıra CNN, CNBC, The Today Show ve Good Morning America gibi medya kuruluşları için sürekli öyküler yazıyor.

Önce pazarı iyi tanıyın

HÜMA Alpaytaç Gruaz, ABD pazarını iyi tanımadan ürünleri tanıtmaya çalışmanın, hem yanlış fiyat politikasına, hem de uzun vadede şirketin zarara uğramasına yol açabileceğine dikkat çekti. Amerika’da internet üzerinden alışverişin önemini vurgulayan Gruaz, Türk şirketlerinin artık çok büyük masraflara girmeden sanal kanalla bu ülkede satış yapabileceklerini söyledi. Gruaz, daha fazla Türk ürününü ABD pazarına sokabilmenin yolunun ise kalite, ürün çeşitliliği ve markalaşmadan geçtiğini hatırlattı.

ABD’nin devleriyle çalışıyor

ABD’de Hoover Company, Spice Islands, Shell, Unilever ve Philips gibi büyük şirketlere hizmet veren Alpaytac Pazarlama İletişim/Halkla İlişkiler Şirketi kısa sürede ABD’nin en hızlı büyüyen ajansları arasında yer aldı. Alpaytac Inc. şirketinin müşterileri arasında, çok uluslu Shark Euro-Pro, iPod, MP3, PlayStation ve çeşitli video oyunu aksesuvarlarının en büyük üreticileri ve dağıtımcılarından biri olan dreamGEAR LLC, arama motoru pazarlaması alanında lider olan SendTec Inc şirketi de bulunuyor.

Sosyal sorumluluk projelerinde imzası var

HÜMA Alpaytaç Gruaz, dünyanın en büyük tıbbi ve omurilik zedelenmesi rehabilitasyon merkezi için, el ve ayakları aynı zamanda kötürüm iken bütünüyle iyileşen dünyanın tek insanı ve ’Iron Man Athlete’ olan Patrick Rummerfield ile birlikte çalışmalara öncülük ediyor. Rummerfield’in gelecek yıl yayınlanacak ve onun destansı öyküsünün anlatıldığı kitabın yazarları arasında da yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!