Sezonun ilk organik kuru incirini kilosu 100 TL’den Vali Köşger satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Sezonun ilk organik kuru incirini kilosu 100 TL’den Vali Köşger satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 10:15

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Ticaret Borsası tarafından her yıl geleneksel olarak devam ettirilen sezonun ilk kuru incir alım töreninde ilk organik kuru incire açık artırmada kilosu 100 TL ile en yüksek fiyatı veren Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e gitti.

Haberin Devamı

NAZİLLİ Sümerpark Rekreasyon alanında Nazilli Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen ve büyük katılımla gerçekleştirilen törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Nazilli Kaymakam Vekili Turgay Hakan Bilgin, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Bülent Sayar, İl Tarım ve Orman Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sunay Güler, Ayrın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, diğer ilçe protokol üyeleri, oda ve borsa üyeleri, organik kuru incir yetiştiren üreticiler ve davetliler katıldı.

“AYDIN İNCİRİNİN YÜZDE 33’Ü NAZİLLİ’DE ÜRETİLİYOR”

Onlarca kişinin katıldığı ilk incir alım töreninde Nazilli Halk Eğitimi merkezi Halk Oyunları Zeybek Ekibi de oyunları ile coşkuya destek oldu. Aydın’da incir üretimi ile ilgili bilgilerin verildiği konuşmaların sonunda ilk inciri getiren 15 üreticiye plaket ve birer adet çeyrek altın hediye edildi. Geçen hafta Aydın’da yapılan ilk kuru incir alımında olduğu gibi Nazilli’de de tören düzenlediklerini ifade eden İl Gıda ve Orman Müdürü Fuat Fikret Aktaş; “İlk piyasaya çıkan kuru incirin alımı ile ilgili temsili bir tören yaptık. Aydın kuru incir üretiminin yaklaşık yüzde 33’ünü karşılayan Nazilli ilçemizde bu yıl organik incire ağırlık veriliyor. Dolayısıyla bugün sayın vekillerimiz, sayın valimiz ve ilimizin değerli protokol üyeleri ile yeni sezonun başlaması dolayısıyla burada bir ödül töreni yaptık. Ve bu sezonun özellikle çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, bereketli bir yıl geçirmesini diliyorum” dedi.

“HEDEF, ORGANİK İNCİR ÜRETİMİNİ ARTIRMAK”

Haberin Devamı

Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu da yaptığı konuşmada; “2018 kuru incir töreninde bu sene bir değişiklik yaptık ve daha kaliteli incir üretelim diyerek organik incirle alımlara başladık. Amacımız buydu. 15 üreticimizin getirmiş olduğu sezonun ilk organik incirlerini 100 TL’den satın aldık. 2018 yılı organik incirinde iyi bir gelecek bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

“ORGANİK İNCİRE ÖDÜL

Haberin Devamı

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger; “Aydın Ticaret Borsamız özellikle bu sene organik inciri önceleyen bir programla açılışı yaptı. Organik incircileri ödüllendirdi. Onlara yönelik fiyatlandırma yaptı. Aydın İnciri dünyada birinci malumunuz. Öyle kaliteli doğal organik bir ürünümüz var ki, ben eğer bu ürün Almanya’nın İsviçre’nin elinde olsaydı kesinlikle eczanelerde tek tek ilaç diye satılırdı diyorum. İncir, Dünyada karşılığı olan, piyasası olan ve değeri olan çok kaliteli bir ürün. Ancak biz bunun değerini yeterince bilmediğimiz kanısındayım ve bu konuda kuşkularım var. İnşallah önümüzdeki dönemde incirin kalitesini daha da artırarak, hak ettiği değeri ona vererek, üç tane kutsal kitapta adı geçen ve bu adı geçmesinde hiçbir şekilde boş olmadığını bir hikmeti olduğunu değerlendiren birisi olarak incirin hak ettiği değeri bulacağı güzel bir sezon olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 15 üreticiye birer altın ve plaket verilerek teşekkür edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!