Seyrantepe’de inşaat yeniden başladı gecikmeye günde 90 bin lira ceza var

Güncelleme Tarihi:

Seyrantepe’de inşaat yeniden başladı gecikmeye günde 90 bin lira ceza var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 00:00

Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Eren Talu-Alke ortaklığından geri alarak ihale ettiği Seyrantepe Spor Kompleksi’nin inşaatına başladı.

Haberin Devamı

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, inşaata yarım kalmış bir işi teslim almanın zorluklarıyla başladıklarını belirterek, stadı sözleşmeye uygun olarak 360 gün içinde tamamlayacaklarını ve 29 Eylül 2010’da teslim edeceklerini söyledi. Varyap-Uzunlar ortaklığı projeyi söz verdikleri tarihte teslim edemezse, günde ihale bedelinin on binde 5’i kadar para cezası ödeyecek. Bu da, ortak girişimin 179 milyon 661 bin 553 lira olan ihale bedeli üzerinden günlük 89 bin 830 liralık bir ceza ödenmesi anlamına geliyor.

İnşaat 24 saat izlenecek

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, stadın yapımının yakından izlenmesi için inşaat alanına 4 kamera yerleştirdiklerini belirterek, bu kameralar aracılığıyla inşaatın internet üzerinden 24 saat takip edilebileceğini aktardı. TOKİ tarafından kendilerine yer teslimi yapıldıktan sonra inşaat için ön çalışmalar yürüttüklerini ve taşeronlarla anlaşmalar yaptıklarını kaydeden Varlıbaş, “Önceki hafta inşaata fiilen başlandı. Yaptığımız incelemeler sonucunda 360 günde bu inşaatı yapabileceğimizi gördük. Şimdi daha sıkı çalışacağız. Projeyi hızlandırmak için üç yeni vinç ilave ettik. Stadı mümkün olan en kısa sürede tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi de, Türk Telekom Arena’nın uluslararası standartlar düzeyinde başarılı bir proje olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde UEFA ve FIFA’dan yetkililer projeyi yerinde tetkik etti. Sadece Galatasaray için değil, uluslararası müsabakalarda kullanılabilmesi açısından burası örnek bir proje olacak. Ancak sadece tesisin bitmesi kadar, ulaşım altyapısının da tamamlanması önemli. Bu sürede metro bağlantısının bitmesi planlanıyor. Bağlantılar Karayolları’nın, kamulaştırmalar ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. İlgili yatırımlar 150 milyon TL’lik değerle Karayolları’nın bütçesine alınmış durumda.”

Haberin Devamı

Çatı 2011’de yapılacak

SÜLEYMAN Varlıbaş, stadın çatısı ile ilgili de, projenin orijinalinde olduğu gibi açılır-kapanır yapılması halinde projenin süresinin uzayacağını dile getirdi. Süre kaybını önlemek için çatının modele uygun yapılacağını fakat yerleştirmenin 2011 yılında yapılacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!