Sessiz sedasız 3 gün önce İstanbul'a geldi

Güncelleme Tarihi:

Sessiz sedasız 3 gün önce İstanbula geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 09:56

Dünyanın 36 ülkesinde bulunan Hard Rock Cafe yıllar süren bekleyişten sonra sessiz sedasız İstanbul’da da açıldı. Toplam 143 tane olan Hard Rock Cafe’nin 144’üncüsü artık İstanbul’da hizmet verecek.

Haberin Devamı

cmumay@hurriyet.com.tr

Hard Rock Cafe Türkiye'deki ilk şubesini 1998 yılında Ankara'da açmıştı. Ancak cafe kısa bir süre içerisinde kapanmış ve dünyada kapanan ilk Hard Rock Cafe olmuştu. Ankara'ya açılmasının nedeni ise şirketin prensip olarak önce ülkelerin başkentlerine şube açmalarıydı. 27 Mayıs 1998'de Ankara'da açılan Hard Rock Cafe, 8 Şubat 2002 tarihinde kapandı. Hard Rock Cafe 2007 yılında Seminole Tribe of Florida'ya 965 milyon dolara satılmıştı.

İstanbul Taksim’de açılan İstanbul Hard Rock Cafe tarihi ‘Sponeck Birahanesi’nin yerinde bulunuyor. Sponeck Birahanesi ise 1896 yılında ilk Türk sinema filminin gösterildiği yer olarak biliniyor. İstanbul’da açılan Hard Rock Cafe’de 3 adet bar bulunuyor. 300 kişiden fazla kapasiteye sahip olan İstanbul Hard Rock Cafe’nin partiler için özel odaları da var. Cafe aynı zamanda terasıyla da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

31 Aralık tarihinde İstanbul’da açılan Hard Rock Cafe’ye Asmalı Mescid Mah. Mesrutiyet Cad. No:3 34430 Beyoğlu adresinden ulaşılabiliyor. Hard Rock Cafe’nin İstanbul’da 120 kişiyi istihdam etmesi bekleniyor.

MÜZE GİBİ

Hard Rock Cafe ilk olarak 1971 yılında Londra’da açıldı. Cafe’nin bu kadar popüler olmasının nedeni ise dünyaca ünlü müzik yıldızlarının sahnelerinde kullandıkları özel eşyaların mekanların dört bir tarafına asılmış olması. Restorana gelenler yemeklerini yerken bir yandan duvarda asılı olan Micheal Jackson, Jon Bonjovi gibi yıldızların kişisel eşyalarını görebiliyorlar. Hard Rock Cafe bu bakıma bir müze kimliği de taşıyor.

Hard Rock Cafe'nin dünya genelinde 36 ülkede 143 mekanı bulunuyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!