Sertifika alanlar dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Sertifika alanlar dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 00:59

Mayıs 2013'te yayınlanan Özel Motorlu Taşıt Sürücü kursları yönetmeliğine göre Mayıs 2013'ten önce sürücülük sertifika alanların yönetmelik çıktıktan sonra 2 sene içinde sertifikalarını sürücü belgesi ile değiştirmesi gerekiyor. Yönetmeliğe göre 29 Mayıs 2013'ten önce sertifika alanların sertifika süresi 29 Mayıs 2015'te doluyor. Sürücü belgesi alınmaması durumunda sürücü adayları tekrar sınava girme tehlikesiyle karşı karşıya.

Haberin Devamı

2013 yılının Mayıs ayında yayınlanan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu yönetmeliğine göre sertifika sahibi sürücü adayları tekrar sınava girme tehlikesiyle karşı karşıya.

Yönetmelik 29 Mayıs 2013'ten önce sürücü sertifikası alanların 2 sene içinde ilgili makamlara başvurarak ehliyetlerini alabileceklerini belirtiyor. Buna göre 29 Mayıs 2013'ten önce sertifika alanların 29 Mayıs 2015'e kadar ehliyetlerini almaları gerekiyor. Bu süre zarfı içinde sertifikalarını ilgili makamlara başvurarak ehliyetleriyle değiştirmeyenler yeniden sınava girmek zorunda kalacak

Sertifika alanlar dikkat


Yönetmeliğin ilgili maddesi ise şöyle:

Haberin Devamı

Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce, düzenlenmiş olan sürücü sertifikaları bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde sürücü belgesine dönüştürülür. Süresi içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!