Serdengeçti: Türkiye'de hiper enflasyon olmaz

Güncelleme Tarihi:

Serdengeçti: Türkiyede hiper enflasyon olmaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, Türkiye'de hiper enflasyon tehlikesi bulunmadığını söyledi. Serdengeçti, dolardaki artışın da bir tehlike arzetmediğini bildirdi.

ABD'nin Bağımsızlık Günü nedeniyle, önceki akşam Ankara'da verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Serdengeçti, Dünya Bankası ve IMF'nin Türkiye'ye aktarılacak kredilerle ilgili toplantıları ertelemesi üzerine kendisinin de zaman zaman bazı görüşmeler yaptığını, ancak asıl görüşmelerin Devlet Bakanı Kemal Derviş tarafından sürdürüleceğini söyledi.

Merkez Bankası'nın her olasılığa karşı oyun planları bulunduğunu söyleyerek, bu iki uluslararası kuruluşun alacağı kararlara karşı kendilerinin de hazır olduğunu ifade eden Serdengeçti, Türkiye ile IMF arasında uzlaşma umudu vurguladı.

IMF'nin alacağı kararlar karşısında dolar kurunun artabileceği yönündeki görüşlere katılmayan Serdengeçti, IMF'nin toplantı erteleme kararından sonraki gün, dolara hiç müdahale etmediklerini, buna rağmen 1 milyon 300 bin lira sınırından dönüldüğünü vurguladı.

Serdengeçti, IMF kredilerinin gelmemesi durumunda herşeye zam yapılma olasılığının gözardı edilmeyeceğini bildirirken, hiper enflasyon tehlikesi doğabileceği yönündeki görüşlere katılmadığını söyledi. Serdengeçti, ‘‘Türkiye'de hiper enflasyon tehlikesi görmüyorum, olmaz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!