'Serbest ticarette sona gelindi'

Güncelleme Tarihi:

Serbest ticarette sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 12:08

Ukraynanın batısındaki Lviv kentinde Türkiye Ukrayna İş ve Yatırım Forumu düzenlendi.

Haberin Devamı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) ve Lviv Valiliğinin organizatörlüğünde, Türk şirketlerinin sponsorluğunda düzenlenen forumda Ukraynanın yatırım ve ticaret potansiyeliyle ilgili sunumlar yapıldı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Stepan Kubiv, forumda yaptığı konuşmada, Ukrayna ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanması konusunda sona yaklaşıldığını söyledi.

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysmanın Türkiye ziyareti sırasında serbest ticaret konusunun görüşüldüğünü belirten Ukraynalı Bakan, Serbest ticaret anlaşmasının önümüzdeki sene sonbaharda atılacağını tahmin diyorum dedi. Kubiv, Türkiye ile Ukraynanın stratejik ortak olduklarının altını çizdi.

UKRAYNA'DA İŞ YAPMAK KOLAYLAŞIYOR

Haberin Devamı

Geçiş dönemi yaşayan Ukraynanın başarılı yapısal reformları hayata geçirmesinin önemini vurgulayan TUİD Başkanı Burak Pehlivan, Ukraynanın Türk yatırımcılar için sunduğu fırsatlara dikkati çekti. Türk iş dünyasının Ukraynaya son üç yılda 300 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını belirten Pehlivan, Ukraynanın iş yapma kolaylığı sıralamasında konumunun iyileştiğini, Türk iş dünyasının ülkede yatırımlarla ilgili boşlukları değerlendirebileceğini söyledi. Pehlivan, serbest ticaret anlaşması ile Ukraynadaki Türk yatırımlarının artmasının beklendiğini kaydetti.

UKRAYNA, TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYOR

DEİK Türk Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, Türk yatırımcılarının son dönemde Ukraynaya olan güveninin arttığını, Lvivin turizm, IT, sanayi, teknopark gibi alanlarda Türk yatırımcılara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Katılımcılara hitap eden Onur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz, şirketin Ukraynadaki başarı öyküsünü anlattı ve girişimci ve yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Çetinceviz, Ukrayna yönetiminin son dönemde Türk iş dünyası ile yakın ilişkiler geliştirme arzusunda olduğunun altını çizdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!