Sendikalar: Kulak ardı etmeyin Bakan: Ölmez sağ kalırsak yaparız

Güncelleme Tarihi:

Sendikalar: Kulak ardı etmeyin Bakan: Ölmez sağ kalırsak yaparız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 00:00

Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 3’üncü turu sona erdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Sayın Bakan’a, ‘Sorunlar ilgililer tarafından okunup, sizler tarafından dinlenmiş olmasın’ dedik. Sayın Bakan da ‘Gelecek seneye ölmez burada olursak, elimizden geleni yaptığımızı göreceksiniz’ diye yanıt verdi” dedi.

Haberin Devamı

KAMU İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmelerin 3’üncü turu sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina’da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile yapılan görüşmelerden sonra konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplantının verimli geçtiğini söyledi. Gündoğdu, toplantıda özellikle tedavi ve görev yolluklarını kendisi ödeyip daha sonra bu ödemeleri alamadıkları için mağduriyet yaşayan kamu  görevlileri ve bazı belediyelerde maaşlarını alamayan kamu görevlilerinin sorunlarını gündeme getirdiklerini bildirdi. Ayrıca hizmet kollarının genel ve özel sorunlarını Kamu İşveren Kuruluna anlattıklarını belirten Gündoğdu, şöyle konuştu:

Takibini istiyoruz

“Bu konularda, Sayın Bakan’a, ‘Geçmiş yıllardaki gibi hizmet kollarının  sorunları ilgililer tarafından okunup, sizler tarafından dinlenmiş olmasın,  bunların Yüksek İdari Kurula ve ilgili bakanlıklara sevkini ve güçlü bir iradeyle  takibini istiyoruz’ diye Memur-Sen olarak somut bir öneride bulunduk. Sayın Bakan  da ‘gelecek seneye ölmez burada olursak, bu masada bunların takibi ve giderilmesi  için elimizden geleni yaptığımız göreceksiniz’ diye bir siyasi sahiplenme ve  bunun suya atılan imza olarak kalmamasına yönelik bir tavır geliştirdi. Bunu önemsiyoruz.”
Toplu görüşmelerde bugün grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı talebinin gündeme geleceğini anımsatan Gündoğdu, bu talebin gerçekleşmesi için Ankara dışındaki tüm illerde eylem yapacaklarını, Ankara’daki eylemi ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay yarın konfederasyon genel merkezini ziyaret edeceği için cumartesi gününe ertelediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Klasörle geleceğim

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da toplantıda sendika  yetkililerinin hizmet kollarının sorunlarına ilişkin sunum yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda gündeme getirilen önerilerin bir çoğunun mali ve sosyal  haklar kapsamına girdiği için gelecek hafta ele alınmaya devam edeceği bilgisini  veren Akyıldız, özellikle ek ödemelerle ilgili genelgenin uygulanmasında ortaya  çıkan sorunlara çözüm getirilmesini beklediklerini ifade etti. Hizmet kollarına ilişkin taleplerinin karşılanması konusunda, “kurum amirlerinin sorumluluktan kaçma eğilimi” nedeniyle masanın işinin yoğunlaştığını savunan Akyıldız, bunun sorunların aşılmasında da güçlüklere neden olduğunu  belirtti.
Akyıldız, şunları kaydetti: “Kurumlarla ilgili taleplerin geçen sene olduğu gibi rafa kaldırılmamasını  istedik. Aldığımız söz, önemli. Altını çizerek ifade etmek istiyorum, geçen sene hizmet kollarıyla ilgili taleplerimizin Devlet Personel Başkanlığında değerlendirilmesi ve ne yönde işlem yapıldığının bize bildirilmesini istediğimizde ilginç bir yazıyla karşı karşıya kalmıştık. ‘Mutabakat Zaptı’nda bu dosyaların değerlendirileceğine dair bir hüküm bulunmadığından işleme alınmamıştır’ gibi bir cevap verdiler. ”

Haberin Devamı

Memurun odasına kamera psikolojik baskıdır

TÜRKİYE Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Hükümetle sürdürülen toplu görüşmelerde memurların odalarına konulan kameralar yoluyla denetlenmesi uygulamasından vazgeçilmesini istedi. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “çalışanlara retina ve parmak izi taraması yapılması ve odalarda kamera kaydı uygulaması psikolojik baskıdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!