Sendikadan tekstile tam destek

Güncelleme Tarihi:

Sendikadan tekstile tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2009 12:04

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası, Ziraat Bankası'na 125 milyon TL'lik nakit para girişi sağlamak üzere protokol imzaladı.

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikasından yapılan açıklamaya göre, İş Bankası ve Vakıflar Bankası'nda 100 milyon doları 6 aylık vadeli mevduata çeviren sendika, bu kez de Ziraat Bankası'na 125 milyon TL'lik nakit para girişi sağlamak üzere protokol imzaladı.

Böylece üçüncü kez sendika üyelerine uygun faizle kredi verilmesinin yolunun açıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Protokole göre Tekstil İşverenleri, değişik bankalarda değerlendirdiği likiditesinin 125 milyon TL;lik bölümünü vadeli mevduat olarak finans sektörüne üçüncü kez nakit para desteği sağlamak amacıyla Ziraat Bankası'nda değerlendirecek. Karşılığında Ziraat Bankası da kredibilite koşulları uygunsa, sendika üyesi firmalara uygun faiz oranı ve vadelerle kredi kullandıracak.”

Tekstil İşverenleri Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin, konuyla ilgili, “Bugün üçüncü banka ile imzalanan protokolle, tekstilciler finans sektörüne zor dönemlerinde bir kere daha para yardımı yaparak likidite sorunlarının çözülmesinde yardımcı oldu. Üyelerimize nakdi kredi kullandırmalarının önündeki 'özel sektöre kredi verebilmek için kaynak bulamıyoruz; mazeretinin önündeki engeli, biz Tekstil İşverenleri olarak kaldırmış olduk. Bu sistemin tüm üyelerimize katkı sağlamasını bekliyoruz. Parasını yastık altında tutan özel sektördeki tüm kurumların, bizim gibi kaynaklarını üyelerinin faydasına sunacağı enstrümanlar üretmelerini diliyoruz” açıklamasını yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!