Şekerleme sektörü 20 ülkeden alım garantili heyetle ihracatı artıracak

Güncelleme Tarihi:

Şekerleme sektörü 20 ülkeden alım garantili heyetle ihracatı artıracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 09:33

Dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2016, 120 ülkeden 4 bin 800 firmanın katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Haberin Devamı

İstanbul İhracatçılar Birliği ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu (ŞTG), öncülüğünde 106 Türk firması fuardaki yerini aldı. Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, sektörün ihracatı ile ilgili bilgiler verdi.

2015 yılında çevre ülkelerde yaşanan sorunlar nedeniyle ihracatta dramatik düşüşler yaşadıklarını belirten Kadiroğlu, kayıplarını telafi etmek için Amerika ve Uzakdoğu’da 20 ülkeye odaklandıklarını söyledi.

Kadiroğlu, “Girişimlerimiz sonucu bu bölgelerde yüzde 15 civarında bir ihracat artışı gerçekleştirdik” dedi.

Şekerleme sektörü 20 ülkeden alım garantili heyetle ihracatı artıracak

 

Hedef ülkelerden alım garantili alıcılar getirmeye başladıklarını aktaran Kadiroğlu şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Alım garantisi veren heyetlere Türkiye’de fabrika ziyaretleri yaptırıyoruz.Yılbaşından bu yana Myanmar ve Güney Kore’den Türkiye’ye alım garantili heyetler geldi ve ürünlerimizi aldılar, ticareti başlatmış olduk. Myanmar’dan 60 konteyner sipariş verildi. Kore’nin en büyük toptancısını getirdik. 20 alım heyeti daha getireceğiz. Japonya, Malezya, Singapur, Tayland, Çin, Güney Kore, Kolombiya, Meksika, Brezilya, Şili ve Arjantin’den alım garantili heyetler getirmeye devam edeceğiz. Arjantin, Panama, Şili’de keşif ekibimiz araştırma yapacak.”

Dünya ekonomisinde durgunluk yaşandığını vurgulayan Kadiroğlu, 2015 yılında yüzde 10’luk büyüme hedefine rağmen sektörün ihracatının yüzde 10 küçüldüğünü belirtti.

Kadiroğlu, “Şimdi 2015’i telafi etmek için yüzde 20 büyümemiz gerekiyor ama 2016 yılı için bu pek mümkün olmayacak gibi görünüyor” dedi.

Ambargonun kalktığı İran’dan ümitli olduklarını belirten Kadiroğlu, Türkiye’nin olmazsa olmazının Irak ve Suriye olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!