Şeker Piliç'in Bandırma'daki tesisi icradan satılacak

Güncelleme Tarihi:

Şeker Piliçin Bandırmadaki tesisi icradan satılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 12:05

İflasına karar verilen Şeker Piliç'in şimdi de Bandırma'daki tesisi icradan satılacak. 53 dönüm üzerinde bulunan tesis için belirlenen muhammen bedel 14.3 milyon TL.

Haberin Devamı

BİR dönem Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticilerinden biri olan Şeker Piliç'in, Şubat 2015'te iflasına karar verilmişti. İflasın ardından Bandırma'daki 53 bin metrekarelik dev üretim tesisini 30 milyon TL bedelle satılığa çıkarmış ancak satamamıştı.

YARI FİYATINA SATILIYOR

Şimdilerde Bandırma 1. İflas Müdürlüğü tarafından yeniden satışa çıkarılan üretim tesisi için belirlenen bedel öncekinin yarısı fiyatında. Şirketin 14 milyon 338 bin TL bedelle satışa çıkarılan tesisi için ilk satış günü 27 Temmuz'da gerçekleştirilecek. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde, icradan satış ihalesi 3 Eylül'de ikinci kez yapılacak. İcradan satışlar belirlenen bedelin yüzde 50’si üzerinden satışa çıkıyor.

Bir başka deyişle Şeker Piliç’in dev tesisi için ihale rakamı 7 milyon 169 bin liradan başlayacak. Sanayi imarlı alanda bulunan tesis KDV'den muafken ruhsatsız binaların KDV oranı ise yüzde 18.

Haberin Devamı

225 CİVCİV İLE BAŞLADI

Bir zamanlar Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticileri arasında yer alan Şeker Piliç, 1958'de Bandırma'da kuruldu. Asıl işi nakliyatçılık olan Hüseyin Bor, bu işe kümesinde bulunan 225 civciv ile başladı. Kurulduğu dönemde adı Emek Tavukçuluk olan şirket 2000 yılında borsada işlem görmeye başlayarak 'borsaya açılan ilk beyaz et üreticisi' olma özelliği yakaladı. Şirket aynı zamanda, 2009’da Avrupa Birliği’ne ilk ihracat yapan şirket olarak kayıtlara geçti.

Maddi zorluklardan dolayı 2013 yılında üretimi durduran şirket 2015 yılında ise iflas etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!